UPDATE. Control judiciar pentru şoferul urmărit prin oraş
Foto: Teodora Miron

UPDATE. Control judiciar pentru şoferul urmărit prin oraş
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

UPDATE. Tânărul de 21 de ani, care a pus poliţia pe jar, marţi noapte, fiind urmărit pe mai multe străzi din oraş, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Asta a decis procurorul care a preluat cazul, în ciuda faptului că tânărul rămăsese fără permis după ce a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările în acest caz vor continua sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi fugă de la locul accidentului.  

Vă reamintim faptul că bărbatul a acroşat, marţi seară, cu maşina doi pietoni şi a fugit de la locul accidentului, fiind identificat apoi de poliţişti în trafic. Cum nu a oprit la semnalele regulamentare ale echipajului de poliţie, tânărul a fost urmărit, iar oamenii legii au făcut şi uz de armă încercând să-l oprească.


UPDATE. Tânărul de 21 de ani, care a fost urmărit minute bune prin oraş de mai multe maşini de poliţie, a fost reţinut, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. "Faptele reţinute în sarcina acestuia sunt vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Iulian Unguru. Astfel, gălăţeanul va ajunge în arestul IPJ, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Sursa foto, GSG:


UPDATE. Şoferul urmărit prin traficul gălăţean, prins de poliţişti | Şoferul urmărit marţi seară prin traficul din oraş a fost identificat şi prins de poliţiştii gălăţeni. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Iulian Unguru, tânărul a mai avut şi în trecut probleme cu legea, acesta având dosar penal pentru că a refuzat recoltarea probelor biologice.

Şi de această dată, gălăţeanul a fost testat cu aparatul DRAGER, rezultatul fiind însă negativ. Poliţiştii l-au dus totuşi la spital pentru recoltare de probe biologice pentru a se stabili dacă a băut sau dacă a consumat substanţe interzise.

Tânărul este acum la audieri, urmând ca poliţiştii să dispună măsurile legale care se impun faţă de tânărul care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.


Polițiștii gălățeni au urmărit pe străzile orașului, marți seară, un autoturism a cărui șofer nu a oprit la semnalele regulamentare. Oamenii legii au încercat să oprească autoturismul cu pricina după ce au fost alertați, prin Numărul Unic de Urgență 112, de un bărbat și o femeie, care se aflau la Spitalul de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” că respectivul șofer i-a acroșat cu mașina și a fugit de la locul faptei.

Oamenii au reuțit să vadă numărul de înmatriculare al mașinii vinovate și astfel polițiștii au reușit să îl depisteze pe șofer în trafic. De aici însă a început nebunia. Și asta din cauză că șoferul a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de polițiști și și-a continuat drumul. Acesta a fost motivul pentru care polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului.

Echipajul a chemat în ajutor și alți colegi, care au încercat să oprească autoturismul organizând un baraj. Șoferul nu a oprit însă nici de această dată, mergând mai departe și punând în pericol și viața polițiștilor. După somarea legală, oamenii legii au făcut uz de armă încercând să îl oprească pe fugar.

”Au fost trase două focuri de armă, unul în plan vertical, iar cel de-al doilea spre mașina urmărită. Nimeni nu a  fost rănit”, ne-a explicat Iulian Ungur, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Astfel, șoferul și-a continuat drumul, în ciuda faptului că pe urmele sale se aflau mai multe mașini de poliție. La un moment dat, șoferul și-a abandonat mașina, pe o străduță din Țiglina 1, și a fugit. Oamenii legii au găsit mașina, iar acum fac cercetări pentru identificarea și prinderea șoferului.

Citit 32390 ori Ultima modificare Luni, 10 Septembrie 2018 12:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.