S-au tulburat apele printre peştii Galaţiului. Proxeneţi lover-boy, călcaţi de mascaţi

S-au tulburat apele printre peştii Galaţiului. Proxeneţi lover-boy, călcaţi de mascaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Zece descinderi au avut loc miercuri dimineaţă în judeţele Prahova şi Galaţi, în scopul destrucrurării unei reţele de proxeneţi care se ocupau cu exploatarea sexuală a tinerelor dornice de relaţii pe bani. Două dintre percheziţii au avut loc la Galaţi, 22 de persoane ajungând la Poliţia Prahova pentru audieri.

Metoda "Lover boy", prin care proxenetul îşi convinge victima că o iubeşte şi că în numele iubirii ea ar trebui să contribuie la bunăstarea lui financiară, încă mai prinde la noi, o reţea care s-a ocupat în ultimele luni cu astfel de afaceri intrând în atenţia autorităţilor din două judeţe. Mai mulţi indivizi dn această categorie, din Ploieşti şi Galaţi, sunt acuzaţi că s-au ocupat cu racolarea tinerelor pe care le convingeau că le iubesc şi pe care le determinau mai apoi să se prostitueze. Variantele prin care fetele ajungeau să producă bani pentri "iubiţii" lor variau, de la abordara clienţilor în mediul online, la clasica metodă a abordării pe stradă. În urma sesizărilor şi informaţiilor adunate în ultima perioadă, Poliţia Prahova, cu sprijinul informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, al Jandarmeriei şi al Poliţei Galaţi, prin Serviciul de Acţiuni Speciale, a organizat miercuri, 26 septembrie, zece descinderi simultane, la domiciliile suspecţilor. Două dintre aceste au avut loc la noi, 22 de persoane fiind ridicate şi duse la audiri, la IPJ Prahova. Nu doar suspecţii şi martorii au ajuns să dea declaraţii, în custodia oamenilor legii intrând şi o serie de bunuri care dovedesc că metodele prin care aceştia îşi derulau afacerile nu erau întotdeauna tocmai paşnice. 

"De la domiciliile vizate de percheziţii, poliţiştii au ridicat sume de bani, totalizând 10.000 de lei și 1.000 de euro, bijuterii, bastoane cu electroşocuri, telefoane mobile, precum şi alte bunuri ce au fost utilizate în activitatea infracţională", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Urmează ca, în baza probelor suplimentare adunate la audieri, anchetatorii să dispună măsurile legale faţă de suspecţi. 

Citit 27770 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.