Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
5 comentarii

Zece descinderi au avut loc miercuri dimineaţă în judeţele Prahova şi Galaţi, în scopul destrucrurării unei reţele de proxeneţi care se ocupau cu exploatarea sexuală a tinerelor dornice de relaţii pe bani. Două dintre percheziţii au avut loc la Galaţi, 22 de persoane ajungând la Poliţia Prahova pentru audieri.

Metoda "Lover boy", prin care proxenetul îşi convinge victima că o iubeşte şi că în numele iubirii ea ar trebui să contribuie la bunăstarea lui financiară, încă mai prinde la noi, o reţea care s-a ocupat în ultimele luni cu astfel de afaceri intrând în atenţia autorităţilor din două judeţe. Mai mulţi indivizi dn această categorie, din Ploieşti şi Galaţi, sunt acuzaţi că s-au ocupat cu racolarea tinerelor pe care le convingeau că le iubesc şi pe care le determinau mai apoi să se prostitueze. Variantele prin care fetele ajungeau să producă bani pentri "iubiţii" lor variau, de la abordara clienţilor în mediul online, la clasica metodă a abordării pe stradă. În urma sesizărilor şi informaţiilor adunate în ultima perioadă, Poliţia Prahova, cu sprijinul informativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, al Jandarmeriei şi al Poliţei Galaţi, prin Serviciul de Acţiuni Speciale, a organizat miercuri, 26 septembrie, zece descinderi simultane, la domiciliile suspecţilor. Două dintre aceste au avut loc la noi, 22 de persoane fiind ridicate şi duse la audiri, la IPJ Prahova. Nu doar suspecţii şi martorii au ajuns să dea declaraţii, în custodia oamenilor legii intrând şi o serie de bunuri care dovedesc că metodele prin care aceştia îşi derulau afacerile nu erau întotdeauna tocmai paşnice. 
"De la domiciliile vizate de percheziţii, poliţiştii au ridicat sume de bani, totalizând 10.000 de lei și 1.000 de euro, bijuterii, bastoane cu electroşocuri, telefoane mobile, precum şi alte bunuri ce au fost utilizate în activitatea infracţională", se arată în comunicatul Poliţiei. 
Urmează ca, în baza probelor suplimentare adunate la audieri, anchetatorii să dispună măsurile legale faţă de suspecţi. 


Citit 26923 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 12:47

5 comentarii

 • postat de grgrg Joi, 27 Septembrie 2018 22:08 5.13.237.*** Link la comentariu
  0
  16

  Pai din ce am citit politia galateana nu are niciun merit in destructurarea retelelor ci doar politia prahoveana. Cei din galati doar au fost solicitati sa dea sprijin la interventie...atat tot. Eu ma intreb : de ce politia din galati nu a ea acest lucru avand iun vedere ca 22 de persoane din gruparea infractionala , erau din galati !!! Incompetenta sau.....rea vointa ?

  Raportează
 • postat de Un galatean Joi, 27 Septembrie 2018 07:49 188.24.198.*** Link la comentariu
  0
  31

  Pana cand nu va fipus fiecare sa si justifice provenienta masinilor,caselor,proprietatilor si a altor bunuri de valoare,JAFUL,HOTIA,SI FARADELEGILE vor continua in aceasta tara.....dar NU SE. VREA ASA CEVA, pentru ca primii care ar trebui sa o faca sunt cei ce ne conduc....

  Raportează
 • postat de Adi Miercuri, 26 Septembrie 2018 23:56 82.78.252.*** Link la comentariu
  0
  71

  Hai ca ati transpirat de atata treaba...banii aia confiscati sunt de mers la spalatorie in weekend si de un suc.
  Dar masinile? Da. da alea de zeci de mii de euro care circula prin oras, atatea Porsche-uri in orasul asta nu vezi nici in afara.
  Baietii sunt maine la treaba iar.

  Raportează
 • postat de Biroul de investigatii criminale Miercuri, 26 Septembrie 2018 22:54 89.137.137.*** Link la comentariu
  0
  42

  Galati si Braila orase cu foarte multi proxeneti si prostituate chiar si printre oameni cu scoala. Cunosc cazul unui inginer urmarit ani de zile pentru ca facea trafic de carne vie , practica santajul si pedofilia dar si alte fapte care se incadreaza in codul penal. Au fost stranse destule probe impotriva lui si in curand va fi bagat acolo unde ii e locul. Cu toate ca sefii lui stiau de indeletnicirile lui atat ei cat si firmele cu care colabora nu au luat nicio masura ba chiar a fost si incurajat sa faca si mai multe fapte penale.

  Raportează
 • postat de adi popescu Miercuri, 26 Septembrie 2018 19:04 92.86.51.*** Link la comentariu
  2
  51

  sa nu te umfle rasul ?:-)) atat au reusit sa gaseasca ? 10.000 de lei și 1.000 de euro???cascadorii rasului !:-)))

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.