UPDATE | Protest al angajaţilor, în faţa Penitenciarului Galaţi
Foto: Teodora Miron

UPDATE | Protest al angajaţilor, în faţa Penitenciarului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

UPDATE | Membrii Sindicatului Phoenix din Penitenciarele Galaţi şi Brăila au protestat, joi, 27 septembrie 2018, în faţa instituţiei din Galaţi, nemulţumiţi de condiţiile de muncă. Protestatarii au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pe care îl acuză de faptul că nu şi-a ţinut promisiunile legate de condiţiile de muncă din penitenciare, făcute în urmă cu un an.

Printre revendicările protestatarilor se numără şi cea legată de plata orelor suplimentare. "În loc de 20.000 de angajaţi, în sistemul penitenciar sunt doar 13.000. De aici şi numărul foarte mare de ore suplimentare efectuate, ore care nu au fost plătite, deşi ni s-a promis de foarte mult timp că se va rezolva problema. Un deţinut care stă 30 de zile în condiţii improprii primeşte şase zile scăzute din pedeapsă. Noi lucrăm în aceleaşi condiţii în care stau şi deţinuţii, dar nu avem niciun beneficiu", ne-a spus unul dintre protestatari.

Atât angajaţii din Galaţi şi Brăila, cât şi ceilalţi angajaţi din penitenciarele din ţară vor participa, pe 3 octombrie la un protest care va avea loc atât în faţa Ministerului Justiţiei, cât şi în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Totodată, protestatarii susţin că, dacă revendicările lor nu îşi vor găsi o rezolvare nici după mitingul din Bucureşti, vor refuza să mai facă ore suplimentare, ba chiar să mai meargă la muncă în condiţiile actuale.


Membrii Sindicatului Phoenix din Penitenciarele Galaţi şi Brăila protestează joi, 27 septembrie 2018, începând cu ora 9,00, în faţa Penitenciarului Galaţi. Aceştia solicită rezolvarea urgentă a revendicărilor ce ţin de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi de respectarea drepturilor salariaţilor, dar şi demiterea ministrului Tudorel Toader. Angajaţii din penitenciar vor participa, pe 3 octombrie, la mitingul care va avea loc în faţa Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Citit 3752 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.