Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Senatul a adoptat, cu 93 de voturi pentru şi un vot împotrivă, un proiect pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Proiectul legislativ prevede că persoanele care sunt eliberate din închisoare şi care au o situaţie defavorizată pot beneficia de bunuri materiale, precum îmbrăcăminte sau un loc temporar în care să locuiască.

"Ajutoare în natură: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate de către administraţia locului de deţinere, un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o perioadă de trei luni, pe raza teritorială a judeţului unde persoana eliberată domiciliază sau îşi are reşedinţa, bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, pe o perioadă de trei luni" sunt facilităţile prevăzute în proiectul de lege.

Iniţiatorii proiectului sunt mai mulţi parlamentari PSD.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, ca primă cameră sesizată, urmând să ajungă în Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Citit 843 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2018 01:11

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro