Persoanele eliberate din închisoare pot obține facilități materiale. PROIECT

Persoanele eliberate din închisoare pot obține facilități materiale. PROIECT
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Senatul a adoptat, cu 93 de voturi pentru şi un vot împotrivă, un proiect pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

Proiectul legislativ prevede că persoanele care sunt eliberate din închisoare şi care au o situaţie defavorizată pot beneficia de bunuri materiale, precum îmbrăcăminte sau un loc temporar în care să locuiască.

"Ajutoare în natură: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate de către administraţia locului de deţinere, un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o perioadă de trei luni, pe raza teritorială a judeţului unde persoana eliberată domiciliază sau îşi are reşedinţa, bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, pe o perioadă de trei luni" sunt facilităţile prevăzute în proiectul de lege.

Iniţiatorii proiectului sunt mai mulţi parlamentari PSD.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat, ca primă cameră sesizată, urmând să ajungă în Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Citit 1424 ori Ultima modificare Vineri, 12 Octombrie 2018 01:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.