Au furat coroane şi flori de pe morminte

Au furat coroane şi flori de pe morminte

Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
7 comentarii

În timp ce se aflau în misiune de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, au depistat patru persoane care încărcau într-o dubiţă, lângă gardul cimitirului Sf. Lazăr, mai mulţi saci.

În urma verificărilor, poliţiştii locali au stabilit că sacii erau încărcaţi cu coroane din flori artificiale şi cu flori naturale. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele patru persoane sunt B.V, G.R., M.M., şi B.V., cu vârste de 25, 39, 45 şi 51 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că în total erau 70 de coroane, de diferite dimensiuni, şi sute de fire de flori naturale, toate furate din cimitirul Sf. Lazăr.
Persoanele găsite la faţa locului de poliţiştii locali au declarat că florile şi coroanele sustrase din cimitir urmau să fie valorificate într-una din pieţele de pe raza municipiului Galaţi. „Am furat coroane din cimitir, este prima oară când facem aşa ceva. Am vrut să le ducem în piaţa mare să le vindem să cumpărăm mâncare la copii. Am cinci copii acasă şi am vrut să le cumpăr de mâncare”, a povestit una dintre femeile prinse la furat.
„Le-am luat să le vindem. Am doi copii acasă. Urma să vindem cu cinci lei coroana şi un leu firul de floare”, a mărturisit cealaltă femeie implicată în furt.
Poliţiştii locali l-au luat la întrebări şi pe şoferul dubei, care susţine că nu ştia ce urma să transporte. „Eu sunt angajat. Fac de obicei drumuri la moldoveni pentru aprovizionarea unui aprozar. Acum mi s-a spus că trebuie să mergem pe centură. L-am întrebat ce să facem şi mi-a spus că îl aşteaptă cineva acolo.  Am văzut că se aruncă saci peste gard şi nu am mai vrut să stau, dar mi-a spus că nu le putem lăsa acolo. Imediat a venit şi poliţia”, a povestit şoferul.
Bărbatul are antecedente penale şi, în prezent, este judecat într-un dosar sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări.
„În acest caz poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă şi Transport Valori au întocmite actele procedurale, care împreună cu persoanele în cauză au fost predate Secţiei nr. 2 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor pentru furt calificat, iar bunurile confiscate, au fost lăsate în custodie agenţilor de pază din cimitir”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 7178 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 16:57

7 comentarii

 • postat de Chips Marți, 09 Octombrie 2018 10:00 109.166.155.*** Link la comentariu
  1
  19

  Fiecare hot prins face fapta aia prima data...

  Raportează
 • postat de florin Marți, 09 Octombrie 2018 09:38 109.166.133.*** Link la comentariu
  0
  26

  Aceste 2 femei de etnie romă nu au aflat că se poate MUNCI pentru ati creste copii!Copii lor vor face același lucru daca părinții lor care au furat toată viața nu sunt pedepsiti dur!Si sigur aceste 2 femei au ajutor social de la primărie și sunt abonat la cantină socială!

  Raportează
 • postat de Ana Marți, 09 Octombrie 2018 09:35 86.127.112.*** Link la comentariu
  1
  23

  Vina in mare masura apartine Primariei, respectiv si Administratiei cimitirelor.In loc sa plateasca niste gardieni care nu fac mai nimic, mai bine ar monta camere de supreveghere in interiorul cimitirelor, respectiv perimetral gardului . Dar am impresia ca este ceva putred la mijloc. Nu se vrea, nu ca ,,nu se poate,,.

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 09 Octombrie 2018 09:30 90.95.114.*** Link la comentariu
  11
  10

  Mortii nu mai au nevoie de flori coroane si alte chestii costisitoare.Oamenii trebuiesc respectati si apreciati cand sunt in viata nu dupa.Mormantul trebuie sa fie doar linistit,si ingrijit daca mai conteaza dar fiind vesnic,cand no mai avea cine,oricum ramane a nimanui doar a mamei natura,

  Raportează
 • postat de Alexuz Marți, 09 Octombrie 2018 08:28 5.2.205.*** Link la comentariu
  3
  14

  Imi e scarba....inca un motiv sa plec din tara asta imputita. Unde nimic nu mai este respectat.......nici macar mortul. Mortul este vinovat cand moare intr-un accident, mortul eventual trebuie sa iasa din mormant sa sperie hotii de flori si asa mai departe.
  Cum naiba sa pleci cu ditamai duba umpluta cu flori? in plina zi???
  La munca de necalificat nu vrem dar la furat ne bagam imediat.
  La revedere Romania...mai am 5 luni de stat aici.

  Raportează
 • postat de Trahanache Marți, 09 Octombrie 2018 06:24 5.13.248.*** Link la comentariu
  1
  18

  Si uite asa cand sint prinsi au raspuns la orice, Fac copii la foc automat , nu pot muncii ca au junghiuri si boli , dar au voie sa fure de peste tot ce le pica in mana .

  Raportează
 • postat de x Marți, 09 Octombrie 2018 02:04 95.76.3.*** Link la comentariu
  1
  26

  Ce se mai știe despre Legile care prevedeau confiscarea mijloacelor (inclusiv cele auto) folosite la infracțiuni?
  Unele par abrogate, altele au devenit "speciale", altele nu se vor aplicate.
  DE CE?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.