Au furat coroane şi flori de pe morminte

Au furat coroane şi flori de pe morminte
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În timp ce se aflau în misiune de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă şi Transport Valori, au depistat patru persoane care încărcau într-o dubiţă, lângă gardul cimitirului Sf. Lazăr, mai mulţi saci.

În urma verificărilor, poliţiştii locali au stabilit că sacii erau încărcaţi cu coroane din flori artificiale şi cu flori naturale. Totodată, oamenii legii au stabilit că cele patru persoane sunt B.V, G.R., M.M., şi B.V., cu vârste de 25, 39, 45 şi 51 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit că în total erau 70 de coroane, de diferite dimensiuni, şi sute de fire de flori naturale, toate furate din cimitirul Sf. Lazăr.

Persoanele găsite la faţa locului de poliţiştii locali au declarat că florile şi coroanele sustrase din cimitir urmau să fie valorificate într-una din pieţele de pe raza municipiului Galaţi. „Am furat coroane din cimitir, este prima oară când facem aşa ceva. Am vrut să le ducem în piaţa mare să le vindem să cumpărăm mâncare la copii. Am cinci copii acasă şi am vrut să le cumpăr de mâncare”, a povestit una dintre femeile prinse la furat.

„Le-am luat să le vindem. Am doi copii acasă. Urma să vindem cu cinci lei coroana şi un leu firul de floare”, a mărturisit cealaltă femeie implicată în furt.

Poliţiştii locali l-au luat la întrebări şi pe şoferul dubei, care susţine că nu ştia ce urma să transporte. „Eu sunt angajat. Fac de obicei drumuri la moldoveni pentru aprovizionarea unui aprozar. Acum mi s-a spus că trebuie să mergem pe centură. L-am întrebat ce să facem şi mi-a spus că îl aşteaptă cineva acolo.  Am văzut că se aruncă saci peste gard şi nu am mai vrut să stau, dar mi-a spus că nu le putem lăsa acolo. Imediat a venit şi poliţia”, a povestit şoferul.

Bărbatul are antecedente penale şi, în prezent, este judecat într-un dosar sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări.

„În acest caz poliţiştii locali din cadrul Serviciului Intervenţie Rapidă şi Transport Valori au întocmite actele procedurale, care împreună cu persoanele în cauză au fost predate Secţiei nr. 2 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor pentru furt calificat, iar bunurile confiscate, au fost lăsate în custodie agenţilor de pază din cimitir”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Citit 8579 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.