Prins la „ţâţele lui Dică”

Prins la „ţâţele lui Dică”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La volan, fără permis de conducere şi în stare de ebrietate. Maşina, furată din Galaţi *

În aparenţă, o noapte obişnuită, În realitate, una în care tot ce a mişcat pe şosele a fost controlat. Acţiunea comună a Formaţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Bereşti şi a posturilor de poliţie din comunele Bălăbăneşti şi Bălăşeşti, coordonată luna trecută de subcomisarul Dorin Geru, a făcut „valuri” printre şoferi.

Începută la ora 21.00 şi încheiată dimineaţă, la 5.00, „peştele” căzut în mâinile oamenilor legii a fost pe măsură – unul mare! Trei maşini de poliţie, agenţi cu ochiul ager, locurile cele mai potrivite pentru filtrele rutiere totale. Misiune pregătită ca la carte.

În primele trei ore, nimic deosebit de semnalat. „Dansul” avea să înceapă după miezul nopţii. Cel căzut pe bec, un tânăr din Băneasa, M.S. Petrişor. Lucrează în Galaţi. N-a apucat să treacă de perechea de linii denumite de şoferii din partea locului „ţâţele lui Dică” (excrescenţele „nituite” în asfalt, de-a curmezişul străzii, să te oblige să reduci viteza), din dreptul Primăriei Bereşti.

Se afla – şi nu o să uite asta câte zile va mai avea de trăit – la volanul unui autoturism Dacia, cu număr de Galaţi, culoarea gri-şobolan. În maşină, un consătean de-al său, trei tineri din oraşul de la Dunăre şi o fată. Veneau să se distreze la discoteca din nordul judeţului.

Cerându-i-se să prezinte permisul de conducere şi documentele maşinii, M.S. Petrişor ridică din umeri. Fericitului care fusese până atunci, brusc, „îi cade faţa”, devenind nenorocitul de la ora 1.00. Nici vorbă de permis de conducere!

A recunoscut din prima: „Ştiu să şofez, numai permis nu am”. A doua la mână: invitat să sufle în etiloscop, dă iar de dracu` ! Condusese în stare de ebrietate. Mai departe: întrebat cine este proprietarul maşinii, face feţe-feţe. Nu era a lui.

S-a ocupat de caz poliţistul Liviu Maftei, de la Circulaţia Rutieră. Dus la Spitalul Teritorial Tg. Bujor, lui M.S. Petrişor i se recoltează sânge  (rezultatul: alcool în sânge, peste pragul minim prevăzut de lege).

Între timp, la sediul poliţiei, colegii domnului Maftei se ocupă de audierea celor trei + una şi de luarea legăturii cu proprietarul autoturismului. Trezit, cu telefonul, din somn, gălăţeanul ia un taxi şi după 80 şi ceva de kilometri ajunge la Bereşti, recuperându-şi Dacia.

Întreaga tevatură a durat trei ore. Niciunuia nu i-a mai ars de discotecă. La ora 4.00, ieşirea din sediul Poliţiei. Îndurându-se de ei, gălăţeanul-proprietar i-a luat pe toţi în maşină. Punându-i să cumpere benzină, i-a lăsat pe doi la Băneasa, iar pe ceilalţi i-a dus cu el la Galaţi.

Ce au vorbit în maşină, numai Dumnezeu ştie… Faptele comise de M.S. Petrişor sunt grave. Dosarul penal a fost depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Bujor.

Explicaţie foto: Poliţistul Liviu Maftei a dat intersecţiei de lângă Primăria Bereşti faima de altădată a punctului de control rutier de la Crasna. E locul din care "ridică" permise, dă amenzi...

Citit 2224 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.