Poliţia veghează, iar 112 aşteaptă sesizări

Poliţia veghează, iar 112 aşteaptă sesizări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor acţiona pentru ca alegerile de duminică, 22 noiembrie 2009 să se desfăşoare în condiţii de deplină libertate, legalitate şi ordine publică *

La nivelul judeţului Galaţi sunt organizate 499 de secţii de votare. care vor funcţiona în 299 de locaţii. În ceea ce priveşte paza, 210 secţii sunt asigurate de Poliţia Galaţi, 81 de Jandarmeria Galaţi, 69 de Poliţia de Frontieră Galaţi, 17 de Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă Galaţi, 79 de Poliţia Comunitară şi 43 de celelalte structuri ale MAI.

Peste 700 de lucrători ai MAI

Pentru paza secţiilor de votare au fost mobilizaţi 743 de angajaţi ai MAI: 288 de poliţişti, 112 jandarmi, 206 poliţişti de frontieră, 24 lucrători de la ISU Galaţi, 82 de poliţişti comunitari şi alţi 32 de lucrători MAI, care vor intra în dispozitiv de sâmbătă, 21 noiembrie 2009, la ora 17.

Filtre pentru depistarea drumeţiilor electorale

În vederea prevenirii „turismului electoral”, poliţiştii Serviciului Poliţiei Rutiere vor organiza microfiltre în tot judeţul Galaţi, în vederea depistării microbuzelor implicate în transportul de persoane care intenţionează să voteze în mod repetat.

În acest sens, le reamintim operatorilor de transport din judeţul Galaţi că „efectuarea transportului rutier de persoane fără existenţa la bordul vehiculului a licenţei de traseu” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1500 lei.

Infracţiuni la vot

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi fapta celor care votează fără a avea acest drept; fapta celor care votează de două sau mai multe ori, ca şi fapta celor care introduc în urnă a mai multe buletine de vot decât are dreptul un alegător.

112 – pentru prima dată la dispoziţia alegătorilor

Poliţia reaminteşte faptul că pentru prima oară în România, pe parcursul procesului electoral, cetăţenii pot sesiza la 112 evenimentele de natură electorală.

În ziua alegerilor, în dispeceratele de urgenţă 112 sunt desemnate persoane specializate pentru preluarea apelurilor de natură electorală, în acest fel nefiind afectată capacitatea de gestiune a apelurilor de urgenţă.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.