Amenzi şi dispoziţii pentru demolarea unor construcţii

Amenzi şi dispoziţii pentru demolarea unor construcţii
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal, au constatat, în primele nouă luni ale anului 2018, un număr de 243 de contravenţii şi au aplicat amenzi în valoare totală de peste 300.000 de lei. 220 dintre amenzile aplicate, cele mai multe la număr, au fost date pentru nerespectarea prevederilor Legii 50/1991.

Măsuri complementare dispuse prin procesele verbale de constatare şi sancţionarea a contravenţiilor, au fost: sistarea lucrărilor - în 33 cazuri; intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire - în 197 cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea municipiului Galaţi la starea iniţială - în 13 cazuri.

În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani, prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite 138 de procese verbale de constatare. În 43 dintre cazuri s-a stabilit că proprietarii trebuie să intre în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire, iar în alte 19 cazuri s-a dispus desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului la starea iniţială.

Totodată, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii au constatat 11 fapte ce constituie infracţiuni, în conformitate cu prevederile art. 24, lit. a şi b din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

În perioada menţionată, la nivelul Serviciului de Protecţia Mediului, poliţiştii locali au constatat 243 de contravenţii, în sumă de peste 220.000 de lei. "În domeniul protecţiei mediului au fost efectuate verificări şi aplicate sancţiuni pentru: depozitare/abandonare deşeuri - 59 amenzi; neîncheierea de contracte de salubrizare cu operatorul autorizat - 56 sancţiuni; staţionare auto pe spaţiul verde - 25 amenzi; ocuparea spaţiului verde - opt sancţiuni; amplasarea adăposturilor de animale la o distanţă mai mică de 10 metri faţă de vecinătăţi si crearea de disconfort - cinci; creştere animale în municipiul Galaţi, în afara cartierelor Bădălan, Barboşi şi Fileşti - patru etc.", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 8448 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.