Afaceri ilegale cu cereale, finalizate în arest

Afaceri ilegale cu cereale, finalizate în arest
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial  Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi şi DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi şi au reţinut, pentru 24 de ore, trei persoane.

Descinderile au avut loc într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălare de bani.

Conform anchetatorilor, începând cu luna iunie 2018, Gabriel Ungureanu, Marius Gabriel Prună şi Vasile Şerban au iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani.

"Acţionând în cadrul grupului infracţional, în diferite forme de participaţie, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Brăila, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare cumpărare a unei cantităţi de peste 4.000 tone de cereale, inclusiv prin utilizarea unor calităţi şi mijloace frauduloase, în scopul obţinerii unor foloase materiale injuste, prejudiciul fiind în valoare totală de 2.923.600 de lei (peste 626.000 de euro)", se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Procurorii susţin că inculpaţii au schimbat şi transferat importante cantităţi de cereale provenite din comiterea infracţiunii de înşelăciune, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite, folosind trei societăţi comerciale.

După ce au finalizat percheziţiile şi făcut audieri în cauză, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Gabriel Ungureanu, Marius Gabriel Prună şi Vasile Şerban. Cei trei vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Trebuie precizat faptul că Marius Gabriel Prună nu este la primul dosar penal, el fiind inculpat şi într-o altă cauză, alături de tatăl său, dosarul fiind pe rolul Tribunalului Galaţi.

Acţiunea a fost realizată cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, iar suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 6336 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 12:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.