Poliţiştii din Cavadineşti au dat primul ordin de protecţie emis în judeţul Galaţi

Poliţiştii din Cavadineşti au dat primul ordin de protecţie emis în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primul ordin de protecţie provizoriu emis în judeţul Galaţi de poliţişti a fost dat cu ocazia intervenţiei pentru aplanarea unui conflict între un bărbat şi fiul său.

Cei chemaţi să salveze victima de 60 de ani au fost poliţiştii de la Cavadineşti, care au primit informaţia că sexagenarul, din Bereşti, fusese bătut de fiul său în vârstă de 35 de ani. La faţa locului, agenţii au constatat că bărbatul mai în vârstă purta urmele unei agresiuni proaspete, medicii de pe Ambulanţa sosită la faţa locului în urma apelului pe 112 acordându-i îngrijirile necesare.

Cu toate că omul a refuzat să meargă la spital, agenţii de la Cavadineşti au apreciat că pericolul la care acesta ar fi fost expus convieţuind în continuare alături de fiu ar fi fost unul major, aşa că au luat o măsură pe care legea le-o permite de la finele anului trecut.

"Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie şi, totodată, au emis un ordin de protecţie provizoriu, care prevede că agresorul este obligat să părăsească temporar locuinţa comună şi trebuie să păstreze o distanţă de minim 300 de metri faţă de victimă", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Emiterea ordinelor de protecţie era, până pe 28 decembrie, o prerogativă exclusivă a instanţelor de judecată, procedura, care necesita ca victima să facă mai multe dovezi ale pericolului, putând dura chiar şi câteva săptămâni. Din data de 28 decembrie, poliţiştii chemaţi să intervină la cazurile de violenţă domestică pot emite ordine de protecţie provizorii, valabile cinci zile, dacă apreciază că viaţa şi integritatea fizică şi psihică a victimei sunt puse în pericol.

Citit 3013 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.