Violenţă extremă. Jaf pe scările unui bloc din Galaţi. Atacatorul este încă liber (VIDEO)

Violenţă extremă. Jaf pe scările unui bloc din Galaţi. Atacatorul este încă liber (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(42 voturi)

Recursul compensatoriu, lege de care au beneficiat mii de deţinuţi din puşcăriile româneşti, a mai făcut o victimă şi ridică şi mai acut, la fileu, problema siguranţei publice. Un infractor cu un bogat cazier pentru furturi şi tâlhării a atacat violent, ziua în amiaza-mare, într-un bloc din zona "zero" a Galaţiului, după ce şi-a urmărit victima, pe care a jefuit-o de 500 de euro şi un telefon.  

Scenele de o cruzime extremă, surprinse pe o cameră de supraveghere, au avut loc luni, în jurul prânzului, într-o scară a blocului B7, din Mazepa 1. Un bărbat în vârstă de 75 de ani, care locuieşte la etajul al treilea al imobilului, a fost urmărit şi atacat violent la primul etaj, de un individ care se ţinuse după el şi pe care, în necunoştinţă de cauză asupra intenţiilor pe care acesta le-ar fi putut avea, îl lăsase să intre în clădirea dotată cu interfon. Omul se întorcea acasă după ce fusese, printre altele, la CEC-ul din apropiere, de unde plecase cu suma de 500 de euro. Nu avea de unde să ştie că fusese filat de individul care îl urmărise şi care avea să îl snopească în bătaie cu pumnii şi un box metalic, cu intenţia clară de a-l anihila şi a-i lua bunurile de valoare. 

"Nu s-a auzit niciun ţipăt, nimic. Doar nişte bufnituri, ca şi cum cineva ar fi cărat nişte mobilă, asta am crezut. Când am ieşit vecinul era deja sus, în casă, iar pe jos, şi pe uşa mea era numai sânge", susţine proprietarul unui apartament de a primul etaj, în faţa căruia a avut loc atacul. 

Vecinii sunt speriaţi 

Şi în blocul B7, ca în multe din zona centrală veche a Galaţiului, locuiesc multe persoane în vârstă. Mai cu seamă vecinii septuagenarului atacat cu bestialitate luni se tem pentru siguranţa lor, în condiţiile în care astfel de acte au mai avut loc în zona în ultimele luni. "Problema este foarte gravă, pentru că ce i s-a întâmplat vecinului meu mi s-a întâmplat şi mie anul trecut pe 1 mai, la orele 18,00. Tot un băiat de ăsta brunet a sărit cu cuţitul la mine şi m-a tâlhărit şi pe mine, în faţa la CEC-ului de la Potcoava. Nu l-au prins nici acum pe individul care m-a atacat, din câte ştiu eu", ne-a spus un vecin al bărbatului atacat. Iar în ceea ce o priveşte pe soţia victimei, aceasta este şi acum în stare de şoc. 

"Guvernanţii dau legi pentru ei, nu pentru noi, Suntem în mare pericol, noroc că nu mai avem mult de trăit ca să mai suportăm aşa ceva. Este inadmisibil să se întâmple aşa ceva într-un bloc, cu un om bătrân, în centrul oraşului. Unde vom ajunge? Să nu mai fim în siguranţă în propriile noastre case?", se întreabă femeia care refuză să îi fie declinată identitatea. 

Identificat, dar fugit

Apelul pe 112 prin care s-a semnalat producerea incidentului deosebit de grav i-a pus în alertă pe poliţiştii din Galaţi. Din fericire, vcitima a rezistat cu brio loviturilor violente, fiind dusă la spital pentru diagnosticare şi supraveghere medicală. "Pacientul, victimă a unei agresiuni, prezenta un traumatism cranio-facial, a fost internat pentru supraveghere şi monitorizare. Starea pacientului este bună în prezent şi deocamdată nu se pune problema să fie supus vreunei intervenţii chirurgicale", ne-a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, medic în cadrul UPU-SMURD Galaţi. 

De cealată parte, poliţiştii au făcut primele verificări şi au aflat că cel suspectat de atac este o veche cunoştinţă. Un recidivist eliberat în vara anului trecut, în baza recursului compensatoriu care i-a permis să iasă mai devreme din penitenciarul unde fusese închis tot pentru infracţiuni contra patrimoniului. La 24 de ore de la atac, suspectul, care a reuşit să fure de la victimă 500 de euro şi un telefon mobil, era însă tot în faza de căutare. "Poliţiştii au identificat prezumtivul autor, în persoana unui bărbat de 36 de ani, din municipiul Galaţi, care în prezent se sustrage cercetărilor. Colegii mei efectuează toate cercetările necesare depistării acestuia", a conchis cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Citit 39857 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.