UPDATE. Tâlharul din Mazepa a vrut să iasă din arestul poliţiei. Ce i-au spus judecătorii

UPDATE. Tâlharul din Mazepa a vrut să iasă din arestul poliţiei. Ce i-au spus judecătorii
Evaluaţi acest articol
(55 voturi)

UPDATE luni, 28 ianuarie

Magistraţii Tribunalului Galaţi au soluţionat luni, 28 ianuarie, contestaţia depusă de Marcel Tabac, autorul tâlhăriei din Mazepa de pe 14 ianuarie, împotriva arestării preventive pronunţată de Judecătoria Galaţi. Instanţa superioară a apreciat la nefondată cererea prin care Tabac, un recidivist eliberat în baza recursului compensatoriu în luna iunie a anului trecut, solicita să fie pus în libertate pe durata cercetărilor în dosarul în care este anchetat pentru tâlhărie. Decizia Tribunalului Galaţi este definitivă. 


UPDATE marţi, 22 ianuarie 

La nici 48 de ore de la emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Marcel Tabac (36 ani), autorul violentei tâlhării comise în Mazepa 1 pe 14 ianuarie, suspectul le-a cerut magistraţilor să fie pus în libertate! Decizia completului Judecătoriei Galaţi, care a hotărât sâmbătă, pe 19 ianuarie, trimiterea după gratii pentru 30 de zile a individului acuzat de tâlhărie calificată, a fost atacată de acesta aproape imediat, contestaţia fiind înregistrată pe rolul Secţiei Penale a Tribunalului în cursul zilei de luni. Cererea prin care tâlharul, care mai are la activ o condamnare tot pentru jaf, solicită o măsură mai blândă în locul cercetării în arestul Poliţiei Galaţi, are ca termen de judecată data de 28 ianuarie. Reamintim că Marcel Tabac a fost căutat timp de cinci zile de poliţişti după ce a atacat violent un pensionar în scara unui bloc din Mazepa 1, pentru a-i lua 500 de euro şi telefonul mobil. Până la publicarea semnalmentelor suspectului, Marcel Tabac a reuşit să se ascundă, abia vienri după-amiază, la câteva ore de la răspândirea informaţiilor care îi dezvăluiau identitatea, fiind capturat în zona fostului Centru de Transfuzii, din Ţiglina 1. Abia reţinut, Tabac a declarat că a atacat pentru că avea nevoie de bani ca să plece din ţară şi că nu s-a predat pentru că nu şi-a dat seama ce se întâmplă.


UPDATE sâmbătă, 19 ianuarie 

Bărbatul suspectat de comiterea tâlhăriei a fost prezentat în cursul acestei dimineți Judecătoriei Galați, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. El a fost deja încarcerat în arestul IPJ Galați.


UPDATE ora 17,45

Unde se ascundea urmăritul

Marcel Tabac a fost depistat de polițiștii Secției 2, care au primit o informație că bărbatul căutat s-ar fi ascuns într-o clădire dezafectată din Țiglina 1.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, individul nu s-a opus în momentul care a fost încătușat și reținut pentru a fie dus la centrul IPJ Galați.

El urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Vom reveni.


UPDATE ora 17,00

Tâlharul care a atacat un bătrân în centrul oraşului Galați a fost prins! 

Bărbatul căutat pentru atacul din Mazepa a fost prins de poliţişti în cursul după-amiezii şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Vom reveni.


Poliţia Galaţi a făcut publice primele informaţii despre individul bănuit că luni, 14 ianuarie, a atacat un bărbat în scara unui bloc din Mazepa. Acesta este încă liber, în ciuda eforturilor anchetatorilor de a-l localiza şi reţine. Individul a mai atacat într-o manieră similară, în urmă cu aproape trei ani.

Aproape o săptămână a trecut de la violentul atac din scara blocului B7 din Mazepa, unde un pensionar a fost urmărit şi stâlcit în bătaie de un individ chitit să îl tâlhărească. Imaginile terifiante ale agresiunii, surprinse pe o cameră de supraveghere care a filmat cum necunoscutul s-a năpustit asupra pensionarului de 75 de ani, pe care l-a lovit cu un box metalic şi căruia i-a luat 500 de euro şi telefonul mobil, le-au permis poliţiştilor să stabilească rapid identitatea agresorului.

VEZI VIDEO. ATENȚIE, imagini cu IMPACT EMOŢIONAL [click aici]

Dar nu şi să îl prindă, dovadă că la cinci zile de la atac, acesta era încă liber, motiv pentru care anchetatorii au decis să ceară ajutorul populaţiei. Bărbatul bănuit, un fost puşcăriaş eliberat anul trecut în baza recursului compensatoriu, are 36 de ani, este din Galaţi, are o înălţime de 1,75 metri, o greutate de circa 69 de kilograme, constituţie atletică, păr şaten, drept, des, barbă, fără alte semne particulare. La data atacului purta o geacă închisă la culoare şi un fes negru. Persoanele care l-au văzut sau au cunoştinţă despre locul unde acesta s-ar putea afla sunt rugate să sune la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Tâlhar cu patalama

Motivul pentru care individul din imagine, care potrivit unor surse s-ar numi Marcel Tabac, a stat după gratii până în luna iunie a anului trecut, a fost o tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, faptă care i-a atras o condamnare de doi ani, cu executare. Atacul, pe care l-a comis în toamna lui 2016 asupa unei femei pe care ar fi ameninţat-o cu un cutter, a fost apreciat de anchetatori ca fiind atât de violent, încât au reuşit să îl trimită în arest pe toată durata judecării procesului. În martie 2017 a primit prima condamnare de la Judecătoria Galaţi, pe care a contestat-o mai apoi la Curtea de Apel, fără succes. Din pedeapsă, a executat un an, beneficiind în iunie 2018 de recursul compensatoriu, care i-a permis să iasă din puşcărie.

Citit 43635 ori Ultima modificare Vineri, 01 Februarie 2019 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.