Lemn scos din Galaţi fără acte legale

Lemn scos din Galaţi fără acte legale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Aproape 20 de metri cubi de lemne, încărcate în două camioane care aveau ca destinaţie o firmă din Vaslui, au fost interceptate de poliţiştii şi jandarmii gălăţeni pe o şosea în nordul judeţului. Flagrantul a fost făcut pe DN 24D, la Bălăbăneşti.

Cei doi şoferi, cu vârste de 25 şi, respectiv, 31 de ani, ambii angajaţi ai unei societăţi comerciale din Vaslui, nu au putut prezenta acte corespunzătoare pentru materialul lemnos pe care se pregăteau să îl scoată din Galaţi. De fapt, unul dintre ei nu avea deloc aviz de însoţire a mărfii, susţin organele de control, iar celălalt a prezentat un document în care era trecută o cantitate de lemne vizibil mai mică decât cea din remorcă.

"Cele două autoutilitare au fost conduse la un canton silvic, unde s-a efectuat cubarea materialului lemnos. S-a stabilit astfel că în prima autoutilitară se afla cantitatea de 10,948 metri cubi de lemn rotund de pin, pentru care nu exista aviz de însoţire, iar în cea de-a doua, cantitatea de 9,7 metri cubi, avizul fiind valabil doar pentru 2,7 metri cubi", a precizat cms. şef. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi şoferi şi firma la care sunt angajaţi au fost sancţionaţi cu amenzi care totalizează 40.000 de lei, iar unul dintre camioane, în care se afla lemnul fără aviz, a fost confiscat. La fel, şi cei peste 18 metri cubi de lemne, care au fost predaţi în custodie unui ocol silvic.

Citit 2798 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2019 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.