Violatorul de la Neacşu, un pervers sexual recidivist

Violatorul de la Neacşu, un pervers sexual recidivist
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Brăileanul de 39 de ani care marţi, 12 martie, a pus pe jar poliţia şi opinia publică, după ce a agresat sexual o minoră în scara unui bloc din Galaţi, a fost prins în câteva ore la Brăila, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un alt minor. Trecutul individului este înfiorător, el fiind de două ori condamnat pentru violarea mai multor minore în judeţul vecin. Ultima dată, a ieşit din puşcărie în decembrie 2018.

Cristian Georgel Alexandru nu a rezistat în libertate nici trei luni. În decembrie 2018, acesta părăsea Penitenciarul Brăila, unde fusese închis în vederea executării unei condamnări de 8 ani şi 6 luni pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tâlhărie. Judecătorii i-au admis cererea de liberare condiţionată, lăsându-l să plece de după gratii cu 1.000 de zile înainte de împlinirea termenului complet şi în ciuida faptului că brăileanul se dovedise în trecut un pericol pentru societate. O altă pedeapsă, de 8 ani şi 3 luni o "încasase" pentru viol, după ce agresase sexual mai multe minore, multe dintre ele eleve de liceu, pe raza municipiului Brăila. Comportamentul sexual deviant pe care îl manifestase la fiecare dintre faptele probate de anechetatori l-au dus în faţa unei comisii de specialitate, psihiatrii diagnosticându-l, încă de acum zece ani,  cu "întârziere psihică şi vid emoţional”. O altă comisie avea să îi recomande tratament psihiatric în ambulatoriul de specialitate al penitenciarului, însă, din câte se pare, terapiile din puşcărie ori au rămas la stadiul de recomandare, ori nu şi-au făcut efectul.

A "coborât" ştacheta

Agresarea elevelor de liceu, "ocupaţie" care l-a trimis după gratii ani buni, pare să nu-l mai fi mulţumit pe brăileanul devenit, în urmă nu cu foarte mulţi ani, spaima oraşului vecin. A trecut la o categorie de vârstă inferioară, marţi, 12 martie, la Galaţi, unde a acostat o fetiţă de numai 10 ani, care se îndrepta spre şcoală. A ademenit-o în scara unui bloc din zona Neacşu, unde a agresat-o sexual, agresiune care a îmbrăcat forma unui viol, aşa cum aveau să stabilească ulterior anchetatorii.

După ce şi-a siluit victima, individul a fugit acasă, la Brăila, fără să ştie că pornirile pe care nu şi le poate înfrâna aveau să îi grăbească capturarea. O persoană care l-a văzut pe Faleză, în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu un minor, ziua în amiaza-mare, a sunat la poliţie, oamenii legii reţinându-l imediat. Cum semnalmentele recidivistului coincideau cu cele ale bărbatului căutat de poliţia din Galaţi, Alexandru a fost adus la Poliţie pentru confruntare şi audiere, la finalul căreia a şi fost reţinut. El a fost prezentat marţi seara Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă, primind un mandat pe 30 de zile, pentru viol.

Citit 9752 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2019 01:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.