UPDATE | Plasați sub control judiciar, taximetriștilor bătăuși li s-a interzis să mai lucreze pe taxi

UPDATE | Plasați sub control judiciar, taximetriștilor bătăuși li s-a interzis să mai lucreze pe taxi
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

UPDATE, 12 aprilie 2019. După ce i-au audiat pe cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, suspectați că l-au bătut cu sălbăticie pe tânărul de 19 ani, anchetatorii au dispus și primele măsuri. Astfel, anchetatorii i-au plasat pe cei patru taximetriști sub control judiciar pentru o perioadă de 45 de zile. Mai mult, tot pentru 45 de zile, bărbații nu vor mai avea voie să își practice meseria, respectiv nu vor mai putea lucra ca taximetriști. Față de cel de-al cincilea bărbat, suspectat că i-a furat telefonul mobil tânărului de 19 ani, nu a fost dispusă nicio măsură preventivă.


UPDATE, 12 aprilie 2019. Taximetriștii bătăuși, cercetați în libertate | În urma incidentului petrecut la Plaja Brateș, în timpul căruia un tânăr de 19 ani a fost bătut crunt de mai mulți taximetriști, polițiștii gălățeni i-au identificat pe patru dintre bătăuși, dar și pe cel care i-a furat telefonul mobil băiatului agresat. Aceştia au fost puşi oficial sub acuzare pentru loviri şi alte violenţe, în dosarul în care se mai fac cercetări pentru distrugere şi furt.

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost duși, joi seară, 11 aprilie 2019, la audieri, dar au fost lăsați să plece acasă fără nicio restricție. "Polițiștii au identificat patru bărbați bănuiți că l-ar fi agresat pe tânărul de 19 ani și pe cel care i-ar fi sustras telefonul mobil. Cercetările sunt continuate, cu aceștia în stare de libertate", a anunțat IPJ Galați. Cercetările în acest caz continuă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Între timp, firma de taxi la care lucrau cei implicați în scandal a anunțat, pe o pagină de socializare, ca a demarat o anchetă. "În urma incidentului mediatizat, se desfășoară o anchetă atât internă, cât și a organelor abilitate. Cum scuzele în astfel de situații sunt de prisos, vă asigurăm că vor fi aplicate cele mai aspre măsuri, mai exact eliminarea din firmă. Am inițiat deja o procedură mult mai strictă de evaluare și control al colaboratorilor și şoferilor, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații", se arată în mesajul postat pe pagina firmei de taxi.

Imaginile șocante apărute în spațiul public au ajuns și în atenția celor de la Primăria Galați, instituție care poate anula licențele taximetriștilor, dar poate cere și ridicarea atestatelor conducătorilor auto implicați în altercație.

"Primăria municipiului Galați poate lua măsuri de sancționare, de la aplicarea unor amenzi, suspendarea pe o perioadă de trei luni a licențelor, până la anularea licențelor. Mai mult, Primăria municipiului Galați poate solicita ARR ridicarea atestatului conducătorilor auto", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

În documentul citat, se arată și faptul că nu ar fi prima dată când municipalitatea dispune măsuri ca urmare a unor nereguli constatate. Toate aceste măsuri pot fi luate însă doar după ce organele de cercetare penală vor transmite către Primărie numele taximetriștilor cercetați.

Până când vor fi dispuse măsuri împotriva lor, taximetriștii își pot vedea, în continuare, de activitatea de zi cu zi.


UPDATE. Polițiștii au identificat 4 bărbați bănuiți că l-ar fi agresat pe tânărul de 19 ani și pe cel care i-ar fi sustras telefonul mobil. Cercetările sunt continuate, cu aceștia în stare de libertate.


Tânăr bătut cu sălbăticie de mai mulţi taximetrişti. VIDEO. ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional | Un tânăr din Galaţi nu va uita, cu siguranţă, niciodată aniversarea vârstei de 19 ani. Tânărul, Sebastian Robert Zaharia, a petrecut, alături de prieteni, la Brateş, iar la finalul chefului a chemat un taxi pentru a se duce acasă.

Cum avea multe bagaje în urma petrecerii, tânărul nu a reuşit să le bage pe toate în portbagajul maşinii. De aici au început şi nemulţumirile, Sebastian şi taximetristul având un schimb de replici, în urma cărora tânărul a trântit uşa maşinii, susţinând că va chema un alt taxi. Lucrurile au degenerat însă, iar taximetristul şi-a chemat colegii în ajutor.

Mai mulţi bărbaţi şi-au făcut apariţia la locul cu pricina şi s-au năpustit asupra tânărului. Scenele, de o violenţă ieşită din comun, au fost filmate de camerele de supraveghere din zonă. Pe imagini se vede cum taximetriştii îl lovesc pe tânărul de 19 ani, în ciuda faptului că, la un moment dat, acesta se află la pământ. După ce l-au lovit minute în şir, taximetriştii au revenit la maşini şi s-au făcut nevăzuţi.

„După terminarea petrecerii, am chemat un taxi, eram doar cu un prieten. A venit taxiul şi am început să încărcăm bagajele. Aveam o sacoşă mai voluminoasă, murdară, iar taximetristului nu i-a convenit că este prea murdară şi prea mare şi nu i se închidea portbagajul. Am vrut să punem şi o boxă, dar, la fel, era nemulţumit că nu se închide portbagajul. I-am spus că o bag în maşină, nu i-a convenit. I-am spus atunci să plece, că o să chem altă maşină. Am scos toate bagajele, i-am închis portbagajul, nu s-a închis din prima şi l-am mai trântit o dată. S-a dat jos şi mi-a spus că îi stric maşina”, povesteşte Sebastian Zaharia (foto).

Imediat după această scenă, la faţa locului şi-au făcut apariţia mai multe taxiuri, dar şi taximetristul care a plecat fără client. „Au venit o grămadă de maşini, s-a întors şi cel cu care m-am certat. El a fost cel care mi-a dat primul pumn, iar apoi au tăbărât toţi pe mine. M-au pus la pământ, mi-au dat cu pumnii, cu picioarele, cu tot ce au apucat. Prietenul meu a reuşit să scape şi a sunat la poliţie”, a adăugat tânărul, care susţine că în altercaţie i-a dispărut şi telefonul mobil.

Tânărul agresat a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital, unde a primit îngriji medicale. Deşi medicii l-au sfătuit să rămână internat, acesta a refuzat. „După investigaţiile specifice, i s-a recomandat internarea, dar pacientul, pe semnătură, a refuzat, motiv pentru care a fost îndrumat către serviciul de medicină legală”, ne-a explicat dr. Ionuţ Băneşanu.

Ulterior, acesta şi-a scos un certificat medico-legal, conform căruia are nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale.

Cu documentul în mână, gălăţeanul a mers la poliţie, unde a depus o plângere. „În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe. După vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din zona respectivă, precum şi după audierea victimei care ar fi declarat că în timpul altercaţiei i-ar fi fost sustras telefonul mobil şi i-ar fi fost distruse mai multe bunuri, cercetările din dosar au fost extinse şi pentru infracţiunile de furt şi distrugere”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, iar la finalizarea lor vor dispune şi măsurile legale care se impun. Cel mai probabil, o anchetă va avea loc şi la firma de taxi, cei implicaţi în altercaţie riscând să îşi piardă locurile de muncă.

Citit 10754 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2019 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.