S-a dublat valoarea amenzilor aplicate de Poliţia Locală

S-a dublat valoarea amenzilor aplicate de Poliţia Locală
În imagine - Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În primele luni ale anului 2019, poliţiştii locali au aplicat peste 7.100 de sancţiuni contravenţionale, cu 10 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în valoare de aproximativ 2.200.000 de lei, adică dublu faţă de perioada de comparaţie.

Tot în cele trei luni de activitate, au fost constatate95 de fapte cu caracter penal. Poliţiştii locali au desfăşurat activităţi pentru asigurarea unui climat de ordine şi securitate publică în rândul populaţiei, în vederea respectării normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal, disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor în construcţii şi de protecţie a mediului, precum şi asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice de pe raza teritorială de competenţă.

"Personalul Poliţiei Locale Galaţi şi-a atins obiectivele şi priorităţile în primul trimestrul al anul 2019, atât în domeniile ordine publică şi siguranţă rutieră, cât şi în domeniile de specialitate, şi anume disciplina în construcţii, protecţia mediului şi controlul activităţilor comerciale.

Totodată, am reuşit să prevenim anumite fapte stradale şi contravenţionale care intră în competenţa Poliţiei Locale, în domeniul rutier am menţinut o stare de normalitate în zonele pe care ni le-am propus să le monitorizăm, respectiv zona Piaţa 30 Decembrie, Colegiul Naţional "Costache Negri", Palatul de Justiţie, strada Domnească şi strada Brăilei.

Precizez că în perioada analizată, a crescut numărul sancţiunilor contravenţionale cu circa 10 la sută, precum şi cuantumul amenzilor cu peste 50 la sută. De asemenea a crescut şi numărul infracţiunilor constatate în flagrant cu 25 la sută, cele mai frecvente fiind furturile, portul de cuţit şi posesia/ consumul de substanţe interzise.

În următorul interval de timp, ne-am propus ca priorităţi să asigurăm ordinea publică cu prilejul Sărbătorilor Pascale, în special în zona lăcaşurilor de cult şi a cimitirelor, să menţinem siguranţa rutieră conform competenţelor, îndeosebi în domeniul parcărilor neregulamentare, şi nu în ultimul rând să sprijinim organele Primăriei în toate activităţile ce ţin de salubrizarea şi curăţenia oraşului, asfaltări, amenajări de spaţii civice, zone de agrement, toate în vederea creării unei normalităţi pentru comunitatea gălăţeană", ne-a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 2561 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2019 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.