Beţi şi fără permise, dar cu maşini neînmatriculate

Beţi şi fără permise, dar cu maşini neînmatriculate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Doi aşa-zişi şoferi din judeţul Galaţi au şanse mari să ajungă în spatele gratiilor, după ce au riscat şi au condus vehicule, deşi nu aveau niciun drept să o facă.

Unul dintre ei, de 29 de ani, din Smulţi, a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie care avea să constate că cel de la volan se afla într-o stare avansată de ebrietate. Cu toate acestea, agenţii nu au putut afla cât băuse tânărul, pentru că acesta a refuzat să sufle în fiolă. Poliţiştii au aflat, în schimb, că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar maşina avea numere de înmatriculare, dar care aparţineau altui autoturism.

Cu un caz asemănător aveau să se întâlnească în aceeaşi zi poliţiştii aflaţi într-o misiune de patrulare pe raza comunei Tudor Vladimirescu, care au oprit în trafic maşina condusă de un localnic de 54 de ani. Acesta nu le-a putut prezenta permisul de conducere, pentru că îi fusese anulat ca urmare a unei abateri anterioare la regimul rutier. În schimb, testarea cu etilotestul a arătat că băuse suficient cât să aibă o alcoolemie în aerul expirat de 1,08 la mie. Bonus, maşina pe care o conducea deşi nu avea voie era radiată din circulaţie de acum şapte ani.

Drept urmare, ambii bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru trei infracţiuni ce le-ar putea aduce pedepse cu executare: conducere sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi conducerea de vehicule neînmatriculate.

Citit 1525 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2019 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.