Amenzi de peste patru milioane de lei, în doar şase luni

Amenzi de peste patru milioane de lei, în doar şase luni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În primele şase luni ale anului 2019, poliţiştii locali au aplicat foarte multe amenzi cetăţenilor are au încălcat legea. Astfel, conform bilanţului pe primul semestru, oamenii legii au dat peste 13.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4,4 milioane de lei. Totodată, în perioada analizată, au fost constatate 165 de fapte cu caracter penal şi a fost confiscată marfă în valoare de peste 24.000 de lei.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii locali din cadrul celor cinci secţii. Pe segmentul de Ordine publică, oamenii legii au sancţionat 9.275 de persoane, valoarea amenzilor fiind de peste 2,5 milioane de lei.

Cei care au primit amenzi de la poliţiştii locali din cadrul celor cinci secţii au încălcat, în principal, următoarele acte normative: Legea 61/ 1991 - 2.558 de amenzi (tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de alcool etc.), HCL 260/2006 - 4.643 de sancţiuni (curăţenia localităţii, parcări neregulamentare etc.), Legea 349/2002 - 565 de amenzi, OUG 195/2002 - 618 amenzi etc.

În perioada analizată, poliţiştii locali de la Ordine publică au constatat în flagrant 86 de fapte cu caracter penal.

"În semestrul I, Poliţia Locală Galaţi a pus un accent deosebit pe activităţile preventive, inclusiv în planul popularizării actelor normative locale, deoarece în numeroase situaţii gălatenii invocă necunoaşterea unor prevederi legale, sens în care şi sancţiunile cu avertisment au crescut în acestă perioadă cu circa 30 la sută. Cu toate acestea, poliţiştii locali nu au scăzut fermitatea în aplicarea legii, astfel că în perioada analizată numărul sancţiunilor a crescut cu aproximativ 15 la sută, iar valoarea amenzilor s-a dublat, concluzia generală fiind că, în pofida înăspririi cadrului legal, cetăţenii continuă să încalce legea, chiar dacă amenzile sunt destul de mari. În perioada următoare, vom intensifica activitaţile de identificare şi luarea măsurilor împotriva persoanelor care tulbură ordinea şi linistea publică, vom fi mai prezenţi în zona pieţelor pentru supravegherea activitaţii comerciale şi nu în ultimul rând vom fi mai activi în ceea ce priveşte respectarea normelor legale", ne-a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 2314 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.