Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
2 comentarii

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 13.100 de lei, pentru depozitare de moloz în locuri neautorizate.

Cele mai multe dintre amenzi, 23 la număr, în valoare de 4.300 de lei, au fost date persoanelor fizice pentru nerespectarea HCL 124/2016, în care se stipulează, la articolul 36, că este interzisă abandonarea şi depozitarea deşeurilor din construcţii şi demolări pe domeniul public sau privat al autorităţii administraţiei publice locale. Totodată, un operator economic, tot în conformitate cu prevederile HCL 124/2016, a fost sancţionat cu suma de 2.000 de lei, pentru lipsă contract cu operatorul licenţiat de la nivelul municipiul Galaţi.

De asemenea, pentru ocuparea carosabilului sau trotuarelor aleilor şi altor spaţii aparţinând domeniului public cu mărfuri, ambalaje, moloz, gunoi şi alte deşeuri, conform prevederilor HCL 260/2018, poliţiştii locali au dat şase sancţiuni (patru persoane fizice şi un operator economic), în valoare de 2.300 de lei.

Oamenii legii au mai aplicat patru sancţiuni contravenţionale, în sumă de 4.500 de lei, conform Legii 211/2011, privind regimul deşeurilor.

Citit 1666 ori Ultima modificare Vineri, 02 August 2019 14:59

2 comentarii

 • postat de carmen Vineri, 02 August 2019 14:55 195.32.91.*** Link la comentariu
  1
  3

  citesc si rad singura ...cate amenzi s au dat ???alo politia faceti vizite seara si dimineata in statiile din piata moruzzi unde inoti la prima ora in coji si pahare de cafea de la lumea buna a zonei si a doua statie de la gara ....noi vb noi auzim ....ca masinile politiei se odihnesc in parcare la bariera cfr spiact ....oare ce pazesc sau controleaza ne intrebam si pe aceasta cale invitam pe cei de la ziar sa faca o excursie deoarece este aproape de sediu ziarului ambele statii si e o zona frecventata de tot orasul ...

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Vineri, 02 August 2019 10:20 86.34.180.*** Link la comentariu
  0
  8

  Cand se va face ordine si la zecile de societati care sapa de zor strazile si asa nenorocite ale Galatiului, obligandu-ne sa suportam la nesfarsit tot ceea ce decurge din starea jalnica a carosabilului, a trotuarelor, aleilor dintre blocuri, etc? aceste societati sunt amendate???
  Totodata intreb; - cand asa zisele asociatii de locatari/proprietari vor sti sa identifice si sa apere interesele membrilor ce le compun?
  Este normal ca noi , locatarii, sa nu avem nimic de spus, atunci cand ne trezim deodata cu trotuarele si parcarile desfacute, pline de moloz, cu scarile umplute de praf, cu pamantul adus in casele noastre, cu masinile manjite de ulei amestecat cu praf, zgariate de utilajele ce abunda de cateva luni in tot orasul. Nu mai pomenesc de problemele generate de lipsa parcarilor, de calitatea strazilor, acum traversate de santuri cu latime de 20/30 cm, numai bune pt. suspensiile masinilor noastre., de calitatea aerului si de aspectul dezolant al intregului oras...
  Voi, cei ce dirijati acest oras, ar trb sa tineti cont de noi, locuitorii lui. Ar trb mai mult respect, mai multa aplecare asupra acestor lucrari. Supravegheati aceste firme, verificati felul in care-si fac treaba si daca locul atribuit , este cel adecvat pt acest tip de lucrari...Verificati ce pagube colaterale au produs si daca se face cineva responsabil pt. ele Si nu in ultimul rand, verificati la sange eventualele abateri de la contractele respective, ca sa nu fim nevoiti sa suportam din nou peste 6 luni acelasi calvar!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.