Proxeneţi cu vechime, avere colosală pe spatele minorelor. ”Peştii” au fost săltaţi de la o gală de box (VIDEO)

Proxeneţi cu vechime, avere colosală pe spatele minorelor. ”Peştii” au fost săltaţi de la o gală de box (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

O grupare de proxeneţi gălăţeni care activa pe piaţa traficului de carne vie de 11 ani a fost ridicată din stradă, la Deva, în urma unei mega-acţiuni a poliţiştilor de la Crimă Organizată şi a procurorilor DIICOT Galaţi. Numărul tinerelor care în aceşti ani au ajuns pe trotuarele şi în bordelurile din Occident este de ordinul zecilor, iar banii adunaţi pe spinarea lor de grupul infracţional, de ordinul milioanelor de euro. După două luni în arest, proxeneţii s-au întors la casele lor, cu acordul magistraţilor.

La mijlocul lunii iunie, centrul municipiului Deva era paralizat de o mega-descindere în forţă a poliţiştilor Antimafia de la Galaţi, ajunşi în oraşul din vestul ţării cu scopul precis de a pune mâna pe o grupare de proxeneţi pe cât de extinsă, pe atât de productivă. Oamenii legii aveau informaţii că acolo, la Deva, se reuniseră zeci de personaje cu implicaţii adânci în lumea interlopă, printre ei fiind şi mai mulţi gălăţeni ce urmau să participe la o gală de kickboxing pentru a-şi susţine un prieten. Evenimentul sportiv, organizat de un controversat afacerist din Deva, Ovidiu Pera, avea să fie circumstanţa perfectă pentru ca reţeaua de proxeneţi de la Galaţi să fie săltată „ca din oală”. Ceea ce s-a şi întâmplat, poliţişii, coordonaţi de procurorii DIICOT, punând în aplicare 47 de mandate de aducere şi efectuând, simultan, 18 percheziţii domiciliare.

Şapte arestaţi

Aduşi la Galaţi sub escortă, membrii grupului despre care anchetatorii avau indicii clare că se ocupau cu exploatarea sexuală a tinerelor prin metoda „Loverboy”, au primit, o parte, ordonanţe de reţinere. 11 documente de acest gen au fost emise de procurorii DIICOT, care, în cazul unui al 12-lea suspect, au acordat control judiciar. Tribunalul Galaţi avea să confirme propunerea de arestare preventivă pentru şapte dintre cei 11 reţinuţi, alţi patru membri ai reţelei primind control judiciar. 

Avere colosală investită în maşini şi imobiliare

Probele cu care anchetatorii au mers în instanţă arătau că, din 2008, membrii grupării din care făceau parte, printre alţii, Jarcă Valentin, Cujbă Ştefan-Ionuţ, Mihai Lorinel, Braşoveanu Dănuţ, Tudoraşcu Adrian, Andrabulea Silviu-Gabriel şi Apostu Iulian-Neculai, toţi arestaţi iniţial, au racolat zeci de tinere, printre care şi minore, pe care le convingeau, în primă fază cu frumosul şi mai apoi cu minciuni şi constrângeri, să se prostitueze în străinătate. Anchetatorii dau, oficial, o cifră de 35 de victime din Galaţi, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Timişoara, Vaslui sau Vâlcea, care în aceşti ani au ajuns în state precum Italia, Spania, Olanda, Belgia sau Germania, unde, din prostituţie, au strâns milioane de euro, bani care ajungeau, în cea mai mare parte, la proxeneţi. Se vorbeşte oficial de peste trei milioane de euro, sume care, odată ajunse în mâinile grupului de traficanţi, erau investite în maşini, apartamente, vile şi terenuri, atât în ţară, cât şi în străinătate. Toate acestea, alături de o sumă de 100.000 de  euro, bani cash găsiţi la percheziţii, au fost puse sub sechestru de autorităţi, până la soluţionarea dosarului.

De la răcoare, la mama acasă

În ciuda amplorii activităţii reţelei, a numărului mare de victime exploatate în toţi aceşti ani şi mai ales a prejudiciului, după numai două luni de arest, cei şapte trimişi după gratii au primit „binecuvântarea” Curţii de Apel Galaţi ca să meargă acasă. Instanţa de judecată, investită cu soluţionarea contestaţiei pe care cei şapte au formulat-o împotriva deciziei Tribunalului de prelungire a arestării preventive, le-a admis cererea şi a dispus eliberarea acestora din aresul Poliţiei, pentru a-i plasa în arest la domiciliu, în condiţii indiscutabil net superioare celor din celulă. Decizia este definitivă şi are mari şanse se fie menţinută până la soluţionarea pe fond a dosarului în care au muncit, timp de doi ani, anchetatori din mai multe state europene.

CITEȘTE ȘI: Dragostea pornită pe internet, capcană pentru prostituţie

Citit 19459 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2019 01:34

5 comentarii

 • postat de autostrada moldovei
  Vineri, 30 August 2019 02:19
  89.136.231.***
  Se asteapta 11 ani ca sa faca aia avere ca sa poata da la judecator sa fie eliberati si restul sa confiste masinile, casele, apartamentele, terenurile. Dar cu copilele alea nenorocite cum ramane? Si distruse si cu banii luati. Aia nu muncesc o zi dar au limuzine. Ceausescu ii ducea la canal la munca daca mai traia si nu auzeai de astfel de indivizi. Saracia le impinde pe multe tinere disperate sa recurga la astfel de situatii.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 29 August 2019 12:48
  81.12.149.***
  Numai in bloc la mine in ultimile luni s-au cumparat de catre interlopi vreo 4 garsoniere.
  Politia face ceva sa-i ia la bani marunti?. Exista solutii pentru a le confisca averea celor ce se lefaie in masini de lux si n-au niciun servici?
  0
  12
  Raportează
 • postat de Un galatean indignat
  Miercuri, 28 August 2019 20:50
  5.13.235.***
  Rusine sa va fie mancatori de salarii si pensii astronomice , bani jefuiti de la contribuabili, sunteti mai vinovati de cat fiarele care nenorocesc aceste copile, batanduva joc de munca a sutelor de oameni care au incecat sa faca dreptate.....JUSTITIE CORUPTA SI DECAPITATA DE toader,nicolicea,iordache si ciumarosie.....
  3
  16
  Raportează
 • postat de Ciordache Spaima Legii
  Miercuri, 28 August 2019 17:10
  188.24.207.***
  Daca asta eate justitie, inseamna ca ne meritam soarta. As vrea ca macar o data un astfel de judecator sa simta pe pielea lui “reparatiile” unei astfel de justitii si sa vada cum doare cand golanii cad tot timpul in picioare iar tu, ca platitor de taxe, esti bun doar de muls.
  3
  33
  Raportează
 • postat de valy
  Miercuri, 28 August 2019 16:37
  5.13.140.***
  de 11 ani ehe.si judecatorii galateni ori corupti,ori fricosi toti trebuie dati afara nu e primul caz si nici ultimul dna dar nu galati ca si astia sunt morti sa faca dreptate
  4
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.