Gradul de siguranţă publică a crescut în hârtii. Statistic, gălăţenii s-au cuminţit în ultimul an

Gradul de siguranţă publică a crescut în hârtii. Statistic, gălăţenii s-au cuminţit în ultimul an
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Făcând referire la infracţionalitatea înregistrată în primele şapte luni ale acestui an, Poliţia Galaţi vine cu veşti bune privind creşterea gradului de siguranţă publică. Mai puţine violenţe şi furturi s-au întâmplat în judeţ decât în perioada anului trecut, susţin poliţiştii, procentul care face diferenţa între ce a fost în 2018 comparativ cu 2019 fiind totuşi unul destul de mic, de sub şapte la sută.

Bătăuşii nu mai sunt ce au fost, tâlharii nu au mai avut sporul de altă dată, iar hoţilor nu le-a mai mers chiar din plin. Asta reiese din cifrele contabilizate de Poliţia Galaţi pentru primele şapte luni ale anului în curs, perioadă pentru care raportează o scădere a infracţionalităţii per total, dar mai ales la capitolul judiciar. Este vorba nu de faptele comise, ci de cele înregistrate, aşa cum reiese din cel mai recent raport prezentat de IPJ Galaţi. Cu o difetenţă de aproape şapte procente faţă de perioada similară a anului trecut, în Galaţi s-au înregsitrat, în intervalul ianuarie-iulie 2019, 8.930 de infracţiuni, dintre care 6.926 fac parte din faptele cu caracter judicar, adică cele cu impact direct asupra siguranţei cetăţenilor. Din total, cele mai multe, 5.651, au fost înregistrate în mediul urban, în timp ce în mediul rural s-au contabilizat 3.685 de fapte penale.

Bătăile „uşoare” şi furturile, lideri de top

Din cele peste 3.400 de infracţiuni contra persoanei, majoritare sunt lovirile şi alte tipuri de violenţe, ceea ce arată că gălăţenii nu şi-au mai reglat conturile cu atâta tărie ca în alţi ani. Şi braţul hoţilor a mai slăbit, tot oficial, la nivelul judeţului fiind consemnate în hârtii 3.867 de furturi, spre deosebire de cele peste 4.100 înregistrate anul trecut. Cele mai multe fapte au fost comise în locuinţe, peste 500 şi din societăţi comerciale, aproape 450. Deşi în scădere, îngrijorător rămâne numărul furturilor din maşini, 147 de spargeri fiind date la autoturisme staţionate de regulă pe raza municipiului Galaţi. În ceea ce priveşte infracţionalitatea stradală, 223 de fapte au fost înregistrate la Galaţi în locurile publice, 96 fiind comise ziua, iar 130, pe timpul nopţii.

Citit 2081 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.