ALARMANT! Un cartier din Galaţi este terorizat de infractori (VIDEO)

ALARMANT! Un cartier din Galaţi este terorizat de infractori (VIDEO)
Hoţul cu un păcat, păgubaşul cu o mie
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Gălăţenii care locuiesc la casele din zona fostului Tribunal sunt terorizaţi de ani de zile de o gaşcă de indivizi adunaţi de pe străzile învecinate. Numeroase furturi au avut loc la mai multe case de pe strada Poşta Veche, dar de prea puţine ori hoţii, deşi cunoscuţi, au ajuns să fie traşi la răspundere şi îndepărtaţi, măcar temporar, de "tentaţii".

Cu ochii după bani sau bunuri mici dar valoroase, care pot fi şterpelite rapid, indivizii fără educaţie şi ocupaţie care populează zona veche a Galaţiului le dau de furcă proprietarilor cu state mai vechi sau mai noi în cartierele rezidenţiale. Profitând că în aceste zone locuiesc fie bătrâni, fie oameni care au ridicat vile şi stau mai puţin pe acasă, cel puţin în timpul zilei, infractorii, organizaţi în grupuleţe de trei-patru, nu se dau la o parte când vine vorba de căpătuială.

Una dintre victimele relativ recente ale unor astfel de hoţi este Maria Stan, o gălăţeancă de 76 de ani, proprietara unui imobil vecin cu fostul Tribunal, în care are un mic magazin de cartier. În utimul an, de două ori a fost vizitată de hoţi, care i-au furat bani.

"Prima dată au intrat în noimbrie 2018, pe la sfârşitul lunii. Mi-au luat 150 de lei. Am fost la poliţie, aflasem cine sunt şi le-am spus poliţiştilor, dar mama unuia dintre ei a venit şi mi-a dat banii, numai să nu îi bag băiatul în puşcărie. În ianuarie, au venit iar, pe la orele 16,00. Eu căram nişte lemne, ei au pândit până au prins uşa deschisă, au intrat şi mi-au luat 500 de lei. Am văzut ulterior că au fost trei, după ce un vecin care are camere de supraveghere mi-a dat înregistrările. Ştiu cine sunt, am şi adresele lor, dar poliţia spune că nu le poate face nimic, pentru că pe camere se văd doar nişte siluete, iar ei nu au tehnica necesară să mărească imaginea. În timpul ăsta, ei dau în continuare târcoale, ne şicanează, odată mi-au distrus uşa de la magazin cu picioarele. Noroc de un vecin, care a ieşit şi a strigat la ei. Nu ştim ce să mai facem, ne e frică. Măcar să îi cheme la poliţie, să le dea o amendă, ceva", ne-a spus Maria Stan, femeia care se luptă şi cu teama de hoţi, dar şi cu imposibilitatea poliţiştilor care ridică din umeri, spunând că nu au ce să le facă. Gălăţeanca crede că cei care i-au călact pragul de două ori până acum sunt tineri de etnie romă care locuiesc pe străzile Serei şi Războieni şi care îşi fac veacul urmărind case şi bătrâni pe care să îi jefuiască.

Furtul din ianuarie face obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Secţia 5 Poliţie, în ultimul răspuns oficial primit de păgubită, la finele lunii iunie, specificându-se că "probatoriul administrat va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunerile aferente luării măsurilor legale".

Vecinii, loviţi şi ei

Că indivizii din zonele rezidenţiale vechi ale oraşului, populate în număr mare cu minoritari, sunt pepiniere de spărgători, nu este un secret. Ne-a confirmat un vecin al Mariei Stan, care a fost de două ori călcat de hoţi. A avut însă mai mult noroc, iar hoţii au fost prinşi şi trimişi după gratii.

"În interval de cinci ani, mi-au spart casa de două ori. Prima dată nu au fost identificaţi, abia a doua oară, dar cred că este vorba de aceeiaşi care au atacat şi prima dată. Erau de undeva de pe străzile de la fostul Mehid", ne-a spus vecinul, care a preferat să nu îi fie divulgată identitatea.

Citit 24935 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2019 02:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.