ATENȚIE de unde vă faceţi cumpărăturile! Clienţii sunt furaţi la cântare cu telecomanda

ATENȚIE de unde vă faceţi cumpărăturile! Clienţii sunt furaţi la cântare cu telecomanda
Şase cântare neomologate au fost confiscate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Majoritatea gălăţenilor îşi fac în această perioadă aprovizionarea pentru iarnă. Fie că vorbim despre legume, fie că vorbim despre fructe, gălăţenii merg la piaţă pentru a-şi face cumpărăturile de sezon, luând cantităţi mai mari decât de obicei. Pentru că ştiu aceste aspecte, comercianţii profită din plin şi, unii dintre ei, încearcă să câştige cât mai mult din afacerea sezonieră.

Astfel, au apărut în pieţe, în alte spaţii decât cele special amenajate, comercianţi care folosesc cântare neomologate şi/sau neverificate metrologic, ceea ce face mai facilă înşelăciunea. Mai grav este că au apărut şi cântarele măsluite, comercianţii având o telecomandă cu care influenţează cantitatea de pe cântar. Două astfel de exemple au fost identificate de poliţiştii locali care au efectuat controale în Piaţa "Calea Basarabiei” şi pe Aleea Comerţului din Micro 39 A. Cei doi comercianţi au reuşit să distrugă telecomenzile, dar asta nu înseamnă că au scăpat de răspundere pentru că şi-au înşelat clienţii. Totodată, oamenii legii au identificat şase cântare neomologate şi neverificate metrologic, toate fiind confiscate.

De asemenea, în timpul controalelor, un comerciant de struguri, din Vrancea, a fost amendat cu 500 de lei, pentru că vindea marfă fără acte de provenienţă. În acest caz s-a dispus, conform prevederilor Legii 12/1990, confiscarea întregii cantităţi de struguri, respectiv 3.262 kilograme. Marfa a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, în vederea valorificării.

Astfel de controale vor avea loc în perioada următoare în toate pieţele agro-alimentare din Galaţi, dar gălăţenii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi atunci când merg la cumpărături şi să încerce să achiziţioneze produse doar de la cei care folosesc cântarele Administraţiei Pieţelor, care pot fi recunoscute uşor, datorită etichetelor colantate.

Citit 4060 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.