Şofer drogat cu marijuana, depistat în trafic

Şofer drogat cu marijuana, depistat în trafic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Se înmulţesc îngrijorător şoferii care conduc sub influenţa substanţelor psihotrope sau după ce au consumat cantităţi foarte mari de alcool. Într-o singură zi, trei astfel de conducători auto au fost depistaţi de echipajele de poliţie, doi în municipiul Galaţi, şi unul în nordul judeţului, pe un drum judeţean.

Unul intre ei, un tulcean de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a fost tras pe dreapta de poliţiştii Secţiei 5, pe strada Cezar. Pe bancheta din spate a maşinii, tânărul avea o cutie cu o substanţă vegetală mărunţită, de culoare verde. Şoferul nu a avut nicio problemă în a dezvălui natura ierbii din maşină şi nici destinaţia ei. "Conducătorul auto a declarat că este marijuana și o deține pentru consum propriu. Acesta a fost condus la spital unde a fost testat în vederea determinării prezenței substanțelor psihoactive în organism, rezultatul fiind pozitiv", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Drogurile au fost ridicate de poliţiştii care i-au făcut şoferului dosar penal pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi posesie de substanţe interzise. 

Morţi de beţi

Cu simţurile grav alterate de alte substanţe decât drogurile au fost depsitaţi doi conducători auto, trecuţi de prima tinereţe. Poliţiştii Secţiei 1 au tras pe dreapta, în miez de noapte, pe strada Smârdan, maşina condusă sinuos de un bărbat de 50 de ani. Acesta avea o alcoolemie de 0,75 la mie în aerul expirat, motiv pentru care s-a ales cu un dosar penal care l-ar putea costa cel puţin un an de închisoare. Într-o stare şi mai precară a fost depistat un localnic de 46 de ani, din Drăguşeni, care conducea o autoutilitară pe DJ 251B. Aflat la volanul unui vehicul cu care ar fi putut să provoace pagube mari şi victime omeneşti în cazul în care ar fi fost implicat într-un accident, omul avea o alcoolemie de 1,33 la mie în aerul expirat. Constatarea i-a adus, fără drept de apel, un dosar penal.

Citit 2776 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.