Parchetar din Galaţi, arestat pentru terorism

Parchetar din Galaţi, arestat pentru terorism

Imagini de la conferinţa de presă în care au fost prezentaţi românii Realitatea.net
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Infractorii cibernetici din Galaţi continuă seria atacurilor asupra bancomatelor din Asia, cea mai recentă captură a poliţiei dintr-un stat devenit frecvent ţinta hackerilor fiind făcută în India.

Un gălăţean de 28 de ani, de meserie parchetar, şi un craiovean de 47 de ani, mecanic auto, au fost reţinuţi de poliţia din oraşul Hyderabad sub acuzaţia de terorism cibernetic după ce ar fi fost surprinşi montând echipamente pe mai multe bancomate, unde le instalaseră pentru a fura date în scopul clonării de carduri. Cei doi români au fost prezentaţi public, cu cagule pe cap, într-o conferinţă de presă şi calificaţi drept "terorişti cibernetici", poliţiştii indieni argumentându-şi acuzaţiile susţinând că aceştia montau pe tastaturile bancomatelor dispozitive de clonare a cardurilor, cu microcamere de filmat încorporate. Dispozitivele erau folosite apoi pentru realizarea de carduri duplicat şi retragerea de bani, estimându-se că au fost montate astfel de sisteme pe zeci de bancomate. Prejudiciul total nu este deocamdată cunoscut, autorităţile indiene apreciind însă că suma furată este una uriaşă. Gălăţeanul şi craioveanul au declarat că au ajuns în India împreună cu mai mulţi români, care s-au răspândit în toată ţara în scopul comiterii de furturi de date bancare, urmând ca ulterior să sustragă bani din conturi. Ei au susţinut că au fost plătiţi cu 5.000 de dolari pentru a transmite datele culese unui alt român, pe nume "Cristi", aflat la Londra şi care se ocupă cu clonarea cardurilor utilizate la retragerea banilor în mod fraudulos. 

Citit 5986 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2019 17:35

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro