Şofer prins cu droguri în geamantan

Şofer prins cu droguri în geamantan
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat care a fost depistat conducând un ansamblu rutier, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea acest drept. Totodată, a fost descoperit, într-un geamantan din vehicul, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro, învelită într-un serveţel, ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc.

Descoperirea a fost făcută la sfârşitul săptămânii trecute, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă a unui un echipaj al Poliţiei de Frontieră din cadrul Sectorului Folteşti. Poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Vlădeşti, un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Olanda, şi o remorcă, înmatriculată în România. În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că la volan era cetăţeanul român V.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Buzău.

"La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria "E", necesar pentru a putea conduce ansamblul rutier în cauză", arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Oamenii legii au efectuat şi un control asupra ansamblului auto, în urma căruia au fost descoperite, într-un geamantan, un pliculeţ cu o substanţă vegetală de culoare verde şi o bilă de culoare maro, învelită într-un serveţel, ce par a fi substanţe din categoria drogurilor de risc. "Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că este angajat al firmei căreia îi aparţine ansamblul auto şi nu avea cunoştinţă despre substanţa descoperită la control", se mai arată în comunicatul citat.

Substanţele descoperite au fost ridicate, ambalate, sigilate şi trimise spre expertiză la un laborator de specialitate, iar cercetările au fost preluate de către specialişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Galaţi.

Pe lângă dosarul penal pe care îl are la BCCO, buzoianul are dosar penal şi la Poliţia de Frontieră, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Citit 2007 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Decembrie 2019 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.