Sârbu, urmărit cu focuri de pistol

Sârbu, urmărit cu focuri de pistol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Agentul Marius Pruteanu este, de două zile, vedeta Poliţiei * Pentru coafeza Olaru, un bileţel pus la vedere, să-l arate preşedintelui Consumcoop *

Cum să fie un hoţ mai tare decât poliţiştii? Ieri dimineaţă, individul care a băgat spaima în proprietarii de magazine şi restaurante din Tg. Bujor a fost capturat ca în filmele tari – s-a făcut uz de armă, s-a alergat după el printr-o mlaştină… Care pe care!

Numele infractorului: Gheorghe-Gigi Sârbu, de 22 de ani, cu domiciliul pe str. Trei Stejari nr. 15. Fără antecedente penale. Săptămâna aceasta, în noaptea de luni spre marţi, dinspre ziuă, spargeri în serie.

Uşile câtorva magazine şi ale unui restaurant, făcute praf. Cu levier metalic asupra sa, a forţat intrările în dreptul yalelor.

La „Călin Prod” s-a jucat cu uşa. La fel s-a întâmplat şi la „Micromar”, „Tudaver”, „Dicolex”, „Andipet” – toate cinci SRL-uri. Numai „La Rusu” n-a putut trece pragul, cu toate încercările de a distruge uşa.

Unde a dat peste bani, a luat tot. I s-au mai „lipit” de mână cartelele telefonice şi bonurile valorice pentru alimente, găsite în sertare. La ţigări n-a avut preferinţe, luând la întâmplare, de la Kent până la mărcile ordinare.

În schimb, la băuturi a fost exigent, îndesându-şi în sacoşe, cu prioritate, coniac Alexandrion şi vermuturi fine. Nu s-a încurcat cu berea, nu s-a atins de vinuri.  

Gheaţa l-a oprit din maraton

Pe când se pregătea să iasă cu prada din Restaurantul „Marion Tir”, pe la orele 4.10-4.30, agentul de poliţie Marius Pruteanu, aflat în patrulare – e la Tg. Bujor din octombrie 2009 -, a prins „mişcarea”. Atât i-a trebuit!

În dreapta sa, un jandarm. Vioi şi ăsta. Hoţul, şi el pe fază: le zărise uniformele. Abandonând sacoşele, încearcă să dispară în întuneric. Oamenii legii, după el.

Nerăspunzând la somaţiile sale verbale, poliţistul trage cu pistolul, în plan vertical, trezind locatarii de la blocuri. Foc de avertizare! Degeaba însă, Sârbu continua să alerge de parcă ar fi avut dinamită în călcâie.

Ca să nu-l scape din mână, Marius Pruteanu se vede nevoit să mai tragă o dată, tot în plan vertical. Hoţul nu se supune somaţiei nici de această dată, spera să scape în mlaştina din apropiere, spre care se îndrepta ca o săgeată. E de mirare că n-a nimerit cu capul în niciun plop.

Urmăritorii, în „accelerare”. „Dacă în faţa hoţului e mlaştină, şi-a zis Pruteanu, atunci mlaştină să fie şi pentru mine!”. N-a ţinut cont că era îmbrăcat în uniformă curată.

La traversarea pârâului Bujorelul, rezerva de noroc a infractorului se sfârşeşte: s-a spart gheaţa sub picioarele lui! Imobilizat printre sloiuri şi apă murdară, e încătuşat. La controlul corporal se găseşte asupra sa un spray lacrimogen. Levierul îl aruncase pe mal.

„Târgul” propus de hoţ: „ Când îmi veţi da banii, atunci vă voi înapoia maşinile de tuns”

Acelaşi individ a operat şi în noaptea de 4 spre 5 februarie, între orele 2-5, producând vâlvă în tot Bujoru: 5 unităţi sparte, între care A.F. Cudălbeanu (aprozarul). La aceeaşi asociaţie familială a încercat şi la „Carne”, numai că uşa a rezistat tehnicii de forţare utilizată de Sârbu.

La Frizeria-coafură a Consumcoop, negăsind lichidităţi, ia – ca să nu plece cu mâna goală - două maşini de tuns. Dimineaţă, pus la vedere, să-i sară în ochi, un bilet scris de el anume pentru coafeza Olaru: „Când îmi veţi da banii, atunci vă voi înapoia maşinile”. Ce o fi fost în capul lui nu se ştie.

De la depozitul de materiale de construcţii al lui Geo Călin a plecat cam nemulţumit, cu bani puţini.

Citit 2319 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.