Tentativă de omor în spatele gratiilor

Tentativă de omor în spatele gratiilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tentativă de omor într-o celulă a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi. Conflictul, izbucnit spontan, a avut loc între doi bărbaţi, unul din 31, celălalt de 32 de ani, care erau închişi în aceeaşi celulă, alături de un alt deţinut.

La un moment dat, bărbatul de 31 de ani, Cătălin Andonache, l-a înjunghiat pe celălalt, cu un cuţit confecţionat artizanal, în zona gâtului. Imediat după incident, personalul penitenciarului a fost sesizat şi a fost chemată de urgenţă o ambulanţă, care l-a preluat pe cel agresat, pentru a-l transporta la spital.

"Personalul operativ şi medical al Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate, ca urmare a unui prezumat act de agresiune. Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă, persoana în cauză fiind transportată la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate, în vederea efectuării cercetărilor specifice", ne-a explicat ag. Giulia-Marta Munteanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Victima, care se afla în penitenciar după ce a săvârşit mai multe furturi, mai avea de executat trei ani şi 161 de zile de închisoare. Acum, bărbatul se află în grija medicilor, care îl ţin sub supraveghere. "A fost adus de la Penitenciarul Galaţi cu o plagă înjunghiată în zona latero-cervicală dreaptă, pentru care s-a intervenit chirurgical de urgenţă. Pacientul este stabil, este sub supraveghere şi este monitorizat", ne-a explicat medicul Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei".

După ce medicii au stabilit că viaţa bărbatului a fost pusă în pericol, cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. "A fost deschis un dosar penal având ca obiect o tentativă la omor. Este vorba despre o infracţiune ce a avut loc în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, într-o celulă a penitenciarului. Agresorul i-a aplicat victimei o lovitură de cuţit, un cuţit confecţionat artizanal, în zona gâtului, fiind nevoie de transportarea urgentă a acesteia la spital şi de o intervenţie chirurgicală pentru a i se salva viaţa", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresorul, Cătălin Andronache, din localitatea Panciu, judeţul Vrancea, se afla în Penitenciarul Galaţi după ce a primit o pedeapsă de 24 de ani închisoare pentru o infracţiune de omor calificat. Mai exact, alături de doi minori, aceasta a aruncat o persoană într-o fântână, victima pierzându-şi viaţa.

Audiat, acesta nu a recunoscut că şi-ar fi înjunghiat colegul de celulă. Ce s-a întâmplat exact în spatele gratiilor vor stabili anchetatorii, care au stat deja de vorbă şi cu celălalt bărbat care era închis în aceeaşi celulă, urmând, cel mai probabil, să ceară arestarea preventivă a agresorului. Dacă va fi găsit vinovat, Cătălin Andronache riscă să mai primească între cinci şi zece ani închisoare, pedeapsă care se va adăuga la cea pe care o mai are de executat, circa 18 ani.

Citit 3532 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 02:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.