Amenzi de şapte milioane de lei

Amenzi de şapte milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe parcursul anului 2019, poliţiştii locali de la nivelul municipiului Galaţi au aplicat peste 24.700 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 7,7 milioane de lei, şi peste 13.500 de puncte de penalizare. Totodată, poliţiştii locali au confiscat bunuri în valoare de peste 49.000 de lei, conform bilanţului prezentat recent de conducerea Poliţiei Locale Galaţi.

Referitor la principalele constatări de natură infracţională, poliţiştii locali au înregistrat în 2019 un număr de peste 300 de asemenea fapte. Dintre acestea, menţionăm: consum/ posesie de substanţe interzise (139), port/ folosire de obiecte periculoase (21), încălcarea OUG 195/2002 (17), încălcarea Legii 50/1991 - executarea de lucrări de contrucţie fără autorizaţie (36), alte infracţiuni (15). În cele mai multe dintre aceste situaţii, persoanele identificate, documentele întocmite şi bunurile folosite la comiterea infracţiunilor au fost predate pentru cercetări Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Şi în 2019, la nivelul Poliţiei Locale s-au derulat patru planuri de măsuri: Siguranţa în trafic, Estival 2019, Siguranţa în şcoli şi Hibernal 2019/2020. "Am încheiat un an cu rezultate corespunzătoare. În domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv al circulaţiei rutiere, avem realizări importante, iar în perioada următoare ne-am propus să intensificăm eforturile în identificarea şi dispersarea acelor grupuri de cartier care agresează, efectiv, liniştea cetăţenilor, mulţi dintre ei consumatori de substanţe interzise. De asemenea, activităţi de amploare vom desfăşura în acest an şi în domeniul gospodăririi oraşului. Vom aplica prevederile legale cu exigenţă sporită, la nivel maxim, acolo unde depistăm persoane care distrug zonele de promenadă, mobilierul urban sau parcurile de joacă. Le recomandăm gălăţenilor să sesizeze orice situaţii care afectează normalitatea civică", a declarat, la prezentarea bilanţului,  Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 1943 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.