Suspiciuni de evaziune în comerţul cu limuzine (VIDEO)

Suspiciuni de evaziune în comerţul cu limuzine (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

175 de percheziţii au fost făcute marţi, 26 februarie, în Capitală şi în alte 20 de judeţe, în nu mai puţin de cinci dosare de evaziune fiscală care vizează comeţul cu autoturisme second-hand. Anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de 35.000.000 de lei cauzat de samsarii care nu au înregistrat în contabilitate veniturile din vânzarea maşinilor aduse din Occident.

Cercetările în cele cinci dosare aflate pe rolul poliţiştilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR privesc o grupare specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. Reţeaua este răspândită practic în toată ţara, pe lista judeţelor unde anchetatorii au informaţii că îşi desfăşoară comercianţii activităţile de aducere şi vânzare a maşinilor aflându-se Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, dar şi municipiul Bucureşti. În speţă, este vorba de societăţi comerciale specializate în importul de maşini second-hand, care nu ar fi evidenţiat în contabilitate toate tranzacţiile al căror obiect îl făceau, în majoritatea cazurilor, autoturisme din clasa de lux.

"Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Poliţia Română. Prejudiciul creat bugetului de stat în perioada 2018-2019 ar fi de 35.000.000 de lei. Alături de poliţiştii din judeţele menţionate, la anchetă participă şi inspectorii antifraudă, care verifică legalitatea achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană. Descinderile de marţi au fost însoţite de punerea în aplicare a 19 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul IGPR pentru audieri.

Citit 5767 ori Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.