Bandă de spărgători, capturată în trafic. Bijuterii furate, ascunse sau plasate la amanet

Bandă de spărgători, capturată în trafic. Bijuterii furate, ascunse sau plasate la amanet
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Trei indivizi au ajuns în costodia poliţiştilor gălăţeni la finele săptămânii trecute, în urma unei acţiuni în forţă și a mai multor percheziţii menite să probeze implicarea acestora într-o serie de furturi din locuinţe. Pe lista locaţiilor vizate de anchetatori se numără şi mai multe magazine de bijuterii din Galaţi, unde au fost găsite bijuterii despre care există suspiciuni că ar putea proveni din furturile din casele gălăţenilor. 

Faptele la care fac referire poliţiştii s-au petrecut recent, în intervalul ianuarie-februarie 2020. Şase furturi şi tentative de furt concretizate în spargeri de apartamemte de pe raza municipilului Galaţi, situate preponderent pe raza Secţiilor 1 şi 3. Vizate erau locuinţele aflate la parter, hoţii folosind ca mod de operare forţarea şi escaladarea ferestrelor. Nu-şi pierdeau timpul cu mărunţişuri, vizând doar banii şi bijuteriile, valoarea bunurilor sustrase în urma loviturilor ridicându-se la circa 13.000 de lei. În urma informaţiilor adunate, anchetatorii au aflat că gruparea, formată din trei indivizi cu vârste cuprinse între 24 şi 47 de ani, făcea "naveta" între Galaţi şi Bacău, motiv pentru care au organizat un flagrant. Sâmbătă dimineaţă, maşina cu care cei trei se întorceau la Galaţi, de la spargerea dată la Bacău, a fost interceptată în trafic, cei trei fiind reţinuţi. Percheziţiile efectuate în următoarele 24 de ore au scos la iveală probe indubitabile ale loviturilor pe care aceştia le dădeau. 13 percheziţii au fost necesare la locuinţele acestora, la cele ale unor apropiaţi, dar şi la sediile a trei magazine care vând bijuterii pentru dovedirea furturilor. 

"Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate mai multe bunuri despre care există suspiciuni că ar proveni din săvârșirea de infracțiuni sau ar fi fost folosite la comiterea acestora, respectiv bijuterii din aur, leviere, șurubelnițe, cagule, mănuși și un aparat de bruiaj alarme auto. De asemenea, la punctele de lucru ale societăților comerciale percheziționate au fost găsite bijuterii din aur care nu erau înregistrate în evidențele contabile, existând suspiciunea comiterii unor fapte de evaziune fiscală", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat. 

Arestare pentru hoţii de bijuterii

Cei trei indivizi reţinuţi zilele trecute pentru că ar fi spart mai multe apartamente în Galaţi şi Bacău au fost arestaţi. Magistraţii Judecătoriei Galaţi au admis propunerea procurorilor şi i-au trimis după gratii pentru următoarele 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Gruparea, formată din trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 24 şi 47 de ani, a fost capturată la finele săptămânii trecute, în timp ce se întorcea de la o spargere dată la o locuinţă din Bacău. La percheziţii, anchetatorii, care vorbesc despre un prejudiciu total de 13.000 de lei, au găsit bijuterii şi numeroase ustensile folosite la comiterea faptelor care vizau apartamente de la parterul blocurilor. Vizate de cercetări în acest dosar sunt şi trei societăţi comerciale care au ca obiect de activitate vânzarea de bijuterii, după ce în custodia acestora au fost găsite mai multe obiete de preţ fără documente de provenienţă. 

Citit 5771 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.