Sute de avertismente şi amenzi pentru şoferii indisciplinaţi
Foto: Bogdan Codrescu

Sute de avertismente şi amenzi pentru şoferii indisciplinaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În doar o lună, în cadrul Planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, plan care are ca obiectiv principal disciplinarea conducătorilor auto, au fost aplicate 1.476 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 600 de avertismente) în sumă de peste 186.000 lei şi 1.340 de puncte penalizare.

Cele mai multe amenzi, 678 la număr, au fost date pentru încălcarea OUG 195/2002 (oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t). Pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spaţiul verde şi parcarea pe scuar, poliţiştii locali au sancţionat un număr de 386 de conducătorii auto, în conformitate cu prevederile HCL 260/2018.
Planul de măsuri „Siguranţa în trafic” continuă, aşa că, în luna martie, poliţiştii locali vor acţiona în următoarele zone: strada Alexandru Măcelaru c/c strada Traian; strada Brăilei - bulevardul George Coşbuc; strada Aurel Vlaicu - bulevardul George Coşbuc; strada Basarabiei - bulevardul George Coşbuc; strada Alexandru Cernat; strada Smârdan, între strada Alexandru Cernat şi strada Cristofor Columb; strada Alexandru Lăpuşneanu – zona Şcoalii Gimnaziale nr. 28; strada Alexandru Cernat - zona Viva; Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”; strada Cloşca;  strada Mihail Sadoveanu, Şcoala Gimnazială nr. 11;  strada  Constructorilor, Complex Ţiglina II; Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”; bulevardul Dunărea c/c bulevardul Galaţi; strada Gorunului, Şcoala Gimnazială nr. 5, Complex Comercial;  strada Frunzei c/c strada Brăilei; strada Brăilei – zona Neacşu; Drumul de Centură; Şoseaua Calea Smârdan; strada Ştefan cel Mare; strada Tunelului – între strada Traian şi Drum Centură Est-Lac Brateş; strada Afinului, între strada Domnească şi Spitalul de Pneumoftiziologie; strada Radu Negru, între stradaTraian şi strada Domnească; bulevardul George Coşbuc – stradaTecuci şi stradaAlexandru Măcelaru; strada Traian, între strada Rizer şi strada Basarabiei; Colegiul de Industrie Alimentară “Elena Doamna” şi Şcoala Gimnazială nr. 19.
Reamintim că, în prima lună a anului 2020, în cadrul Planului de măsuri „Siguranţa în trafic”, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră şi poliţiştii de la ordine publică au aplicat peste 760 de sancţiuni contravenţionale în sumă de peste 164.000 lei şi 1.057 puncte penalizare.

Citit 2641 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 12:57

5 comentarii

 • postat de Marinica
  Vineri, 06 Martie 2020 22:29
  5.13.192.***
  „Siguranţa în trafic” dar nu pentru toti muribunzii. Un mic exemplu ar fi strada Eroilor unde este un mic semn cu oprirea interziza in dreptul "Consiliul Judetean Galati" si sunt multe masini parcate "REGULAMENTAR", mai ales intre orele 16-17:30. Dar ce sa vezi "militia" locala nu are traseu pe acolo cand vine din Piata Mare.
  0
  9
  Raportează
 • postat de Bula
  Vineri, 06 Martie 2020 19:41
  82.137.12.***
  Politia Locala, face discriminare. Amendand doar fraierii, smecherii sunt scrisi pe agenda sau avertisment.
  Legea e egala pentru toti domnilor politisti locali. Rusine.
  Oare sefu vostru stie?
  Stie cum dormiti pe Closca?
  Stie cum dormiti la stadionul Dunarea?
  Rusine.
  Suntem egali in fata legii, si cei cu Logan si cei cu Bmw, Audi, etc.
  0
  11
  Raportează
 • postat de Ion
  Vineri, 06 Martie 2020 15:01
  82.79.132.***
  In vacarmul si lipsa locurilor de parcare care exista in oras, nu ai cum sa nu cazi in abatere! O solutie ar fi urgentarea demolarii garajelor si crearea de locuri noi de parcare, avand in vedere existenta parcului auto.
  13
  13
  Raportează
 • postat de despre noi
  Vineri, 06 Martie 2020 08:27
  194.105.20.***
  Daca acel garaj nu ar fi ocupat spatiul public, ar fi fost loc ca acea masina sa nu ocupe trotuarul.., si , poate mai era loc de inca o masina ce ar fi putut fi parcata.

  Intr-un oras in care nu exista amenajate parcari, gasim in schimb garaje ale celor care " s-au descurcat" ., iar acesti parveniti peste noapte isi parcheaza o masina in garaj si una in fata garajului...si apoi pun un afis cu "Parcarea interzisa"..
  12
  10
  Raportează
 • postat de Ce se intampla ?!
  Vineri, 06 Martie 2020 07:47
  77.111.245.***
  Ce se intampla cu sutele de masini parcate pe trotuare, masini care ocupa EFECTIV absolut toata latimea trotuarului, obligand pietonii sa iasa pe carosabil ?!
  Ce se intampla cu sutele de masini parcate exact in spatiul de acces (delimitat de gard viu) care obtureaza complet intrarea in scarile blocurilor obligand locatarii sa treaca prin spatiul verde ca sa poata intra in scara ?!
  Ce se intampla cu masinile parcate pe aleile zonelor verzi din Mazepa I (si nu numai din Mazepa I) care au devastat acele zone verzi...au devastat partea asfaltata...au devastat spatiile verzi... si care obliga trecatorii sa circule prin spatiul verde (noroi) distrus si inamolit de aceste autoturisme ?!
  Ce se intampla cu masinile parcate lipit de usile spatiilor comerciale si a cladirilor publice, parcate lipit de portile caselor ?!
  Ce se intampla cu sutele de locuri pe care posesorii de autoturisme le-au ingradit, le-au blocat, in scopul de a impiedica accesul altor soferi la ,,locurile lor" de parcare ?!

  Problema este ca locuri de parcare exista dar soferii nu accepta ideea de a nu-si parca masina exact la intrarea in scara blocului sau exact sub fereastra apartamentului . Se poate vedea ca, daca te indepartezi de zona ferestrelor blocurilor sau a intrarii in scara, exista aproape in permanenta locuri de parcare libere la distante de cateva zeci de metri !!!
  O alta problema este faptul ca, in multe cazuri, la un apartament locuit de 2-3 persoane exista 2-3-4 autoturisme. Poate ca ar fi potrivit sa se impoziteze suplimentar (cu suta la suta) un al doilea autoturism inmatriculat pe numele aceleiasi persoane...
  5
  43
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.