Dosare penale pentru trei pescari amatori

Dosare penale pentru trei pescari amatori
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Galaţi au depistat, pe lacul Brateş, trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 39 şi 53 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat.

Astfel, poliţiştii de frontieră l-au depistat pe N.A., în timp ce desfăşura activităţi de pescuit dintr-o barcă din tablă cu motor ataşat, fără a deţine autorizaţie de pescuit. Totodată, în barcă a fost descoperită cantitatea de 10 kilograme de peşte din specia şalău.

Pe acelaşi lac, au fost depistaţi şi gălăţenii S.N. şi G.P., în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit, folosind plase de pescuit din aţă şi tip monofilament, fără a deţine autorizaţie de pescuit.

Ambarcaţiunea, motorul ataşat şi uneltele de pescuit, în valoare de 3.700 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei societăţi comerciale spre valorificare. Totodată, oamenii legii au întocmit dosare penale şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit; deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial; deţinere, transport sau comercializare fără documente peşte sau produse din peşte şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Citit 1501 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2020 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.