Amenzi şi dosare penale pentru cei care nu respectă izolarea

Amenzi şi dosare penale pentru cei care nu respectă izolarea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

După două săptămâni de carantină, cele patru persoane internate în centrul special amenajat au fost externate. Asta au decis autorităţile după două săptămâni de la instituirea carantinei.

"Toate probele prelevate de la cele patru persoane aflate în carantină au ieşit negative, astfel că Direcţia de Sănătate Publică a decis ca acestea să fie externate", a explicat Gabriel Avrămescu. În aceste condiţii, la nivelul judeţului Galaţi nu mai există persoane în carantină, ci doar în izolare la domiciliu. Este vorba despre 680 de persoane, gălăţeni care au venit din Italia, dar şi rudele lor, care trebuie să stea la domiciliu timp de 14 zile de la revenirea în ţară.
Pentru a verifica dacă aceste persoane respectă regulile, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, însoţiţi de poliţişti, fac în continuare controale la adresele de domiciliu. În timpul unui astfel de control, autorităţile au depistat o nouă persoană care a nu a respectat regulile privind autoizolarea. "Este vorba despre un cetăţean din Galaţi, care nu a respectat condiţiile de izolare la domiciliu, iar în momentul de faţă se află în Italia. Dacă se vor întruni elementele constitutive ale infracţiunii de zădărnicia combaterii bolilor, conform art 352 Cod Penal, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, vom întocmi dosar penal pentru cetăţeanul în cauză", ne-a declarat Cornel Mototolea, inspectorul şef al IPJ Galaţi. Se pare că bărbatul a răspuns la telefon de mai multe ori, însă, la un moment dat, autorităţile nu l-au mai putut contacta şi au mers în control. Nu a fost găsit acasă, iar acum se fac verificări pentru a stabili dacă acesta a săvârşit o infracţiune sau dacă va fi sancţionat de DSP Galaţi. "A fost contactat de DSP, a răspuns în trei rânduri solicitărilor, iar apoi nu a mai răspuns, a furnizat un număr de Italia. Sancţiunea o aplică DSP, noi verificăm partea penală, iar dacă nu se întrunesc elementele unei infracţiuni, vom discuta în ce măsură se poate aplica o sancţiune de către cei care o pot face", a conchis inspectorul şef al IPJ Galaţi.
Acesta este al doilea bărbat din Galaţi care nu respectă regulile autoizolării. Săptămâna trecută, reprezentanţii DSP Galaţi au amendat, cu 10.000 de lei, un bărbat care a plecat de la domiciliu şi, conform familiei, a părăsit şi teritoriul României. Până acum, autorităţile nu au reuşit să afle unde este bărbatul cu pricina.
Cu o amendă de 10.000 de lei va fi, cel mai probabil, sancţionat şi bărbatul de 72 de ani, care a fost confirmat cu infectare cu coronavirus, pentru că nici el nu a respectat condiţiile autoizolării.

Citit 3694 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Martie 2020 23:01

3 comentarii

 • postat de eugen Burduja
  Vineri, 13 Martie 2020 23:44
  78.114.174.***
  Am inteles ca intre timp ati adoptat alte noi reguli de convetuire ,nu doar antieuropene ,ba chiar impotriva drepturior de baza ale tuturor cetatenilor .Cata vreme starea de urgrnta nu e decretata cele mai mult de 12000 de persoane plus familiile lor sunt arestati la domiciliu abuziv.Nu s au stabilit conditii ce trebuie sa le asigure statul in caz de izolare,nu stim precis in baza carei legi sunt sechestrati acesti oameni.Eu sunt convins ca se vor gasi ceva avocati care macar din dorinta de afirmare vor ataca statul roman in numele si cu contributia financiara comuna a2-3000 de abuzati,pentru asa-zisa masura de preventie.Nimeni nu se interaba cat pierd cei izolati.S-a creat o panica falsa neluand in seama toate consecintele.financiare de parca ar fi razboi.Insumati toate pierderile suferite de cei izolati plus familiie lor si va veti uimi.Statul Roma nu a reusit decat sa-si puna poporul in cap.Daca apelezi la solidaritate ,nu aresta si abuza oamenii mai intai si apoi fa-i sa inteleaga starea de necesitate.Si bomboana pe coliva,a dat Domnul sa se demonstreze ca nici guvernantii nu sunt capabili sa respecte regula,ba mai mult,incearca s-o fredoneze cu teste,cu scuze.CATE AMENZI DE 4000 DE EURO AR TREBUI EI SA PLATEASCA?
  0
  1
  Raportează
 • postat de virusul ucide
  Marți, 10 Martie 2020 17:10
  89.137.227.***
  Virusul ucigas covid 19 va distruge toata economia mondiala daca nu se iau masuri. Fabricile vor da faliment, toti vor fi izolati si distrusi. Populatia nici acum nu stie ce are de facut si multi nu respecta igiena. Nu mai dati mana unul cu altul. Doar buna ziua si atat. Te poti infecta!
  3
  6
  Raportează
 • postat de Diaspora, ramaneti la voi acolo!
  Marți, 10 Martie 2020 09:10
  77.111.247.***
  Cum a stabilit conducerea actuala a tarii ca trebuie sa murim noi, cei care am ales sa traim la noi acasa, in tara noastra, pentru ca unii care au abandonat tara asta si au plecat de aici ca sa traiasca unde au zis ei ca e mai bine (SI CARE II VOTEAZA PE EI, PE GUVERNUL ASTA, LA GREU !), sa poata sa se plimbe dupa bunul plac, in disperare, toata ziua buna ziua, ingnorand total orice lege a Romaniei (in privinta carantinarii si a declararii locului de unde vin), ignorand faptul ca transmit acest virus mortal si fara sa-si vada nimic altceva decat interesul lor mizerabil si fara sa le pese de raul pe care il fac peste tot in jurul lor prin comportamentul lor iresponsabil si, in cazul de acum...criminal !
  15
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.