Evaluaţi acest articol
(24 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Gălățenii din zona de nord a județului, care sunt izolați la domiciliu, au primit duminică, 22 martie, vizita polițiștilor, aflați într-o acțiune fulger de verificare a respectării măsurii impuse. 30 de polițiști de la Ordine Publică și de la Circulație au mers în localitățile de pe raza Secțiilor 6 și 7 Rurală pentru a-i depista pe cei care nu se conformează, dar și pentru identificarea eventualelor situații în care agenții economici a căror activitate a fost suspendată, nu respectă legea. În urma verificării la domiciliu a 96 de persoane și a controlării a 28 de baruri, a fost depistată o singură abatere. O persoană izolată la domiciliu nu a fost găsită acasă, motiv pentru care polițiștii i-au aplicat o amendă de 1.000 de lei, conform ordonanței militare nr. 1. Totodată, echipele de control au mers la 12 biserici pentru a verifica dacă preoții respectă interdicția de a oficia slujbe cu public în incinta lăcașurilor de cult. În niciunul dintre cazuri nu au fost constatate nereguli. 

Izolații fugari vor fi plasaţi în carantină

 Conform noilor măsuri anunțate sâmbătă de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și vor fi conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. Persoanele aflate în carantină, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi supuse unei noi perioade de carantină de 14 zile. Măsurile dispuse nu exonerează persoanele de răspunderea contravențională sau penală și intră în vigoare odată cu publicarea noii ordonanțe în Monitorul Oficial al României.

 

Citit 6741 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 15:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro