Controale antifraudă la speculanţii care umflă preţurile

Controale antifraudă la speculanţii care umflă preţurile

ANAF, coronavirusul şi comercianţii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală monitorizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării. Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază", se precizează într-un comunicat de presă ANAF.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală verifică dacă se respectă măsurile suspendării: comercializării consumului produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice; activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personală; comerţului cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400 de metri pătraţi în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

"În centrele comerciale menţionate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie şi a produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu", subliniază sursa citată.

Potrivit Direcţiei Generale Antifraudă, firmele care încalcă măsurile stabilite în ordonanţele militare pot fi amendate cu până la 70.000 de lei.

Citit 2208 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:23

1 comentariu

  • postat de Tudor V Vineri, 27 Martie 2020 08:31 89.136.0.*** Link la comentariu
    0
    3

    Mai bine se solicitau numere de telefon, posibilitati de contact online/Facebook/WhatsApp etc, pentru sesizari ! Am vazut atat in Piata, dar si la un magazin de la parter de bloc, etichete cu preturi diferite la acelasi produs (unul fata si altul verso), comerciantul avand posibilitatea de a le intoarce cand apar controalele asa zis inopinate, dar anuntate din timp!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.