Atac la contabilul-şef Partene

Atac la contabilul-şef Partene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Baricada a cedat în minutele de după folosirea spray-ului lacrimogen * Făptuitorii au avut parte de o încătuşare corectă *

Localitatea de reşedinţă a comunei Bălăşeşti a fost, între 27 februarie şi 1 martie a.c., scena confruntării deschise între câţiva infractori şi o forţă poliţienească tip combinată – agenţii de la Bălăşeşti + întăririle venite de la Tg. Bujor. Două furturi ce au zguduit comunitatea!

În cele ce urmează ne vom ocupa de unul dintre ele – atacarea locuinţei contabilului-şef de la primărie, economistul Mihai Partene. Situată într-un loc retras, aproape de Şcoala Gimnazială, casă acestuia e ca un stup. Lovitura, dată în noaptea de duminică spre luni.

Plângerea păgubitului, în sinteză: „Mi-au intrat hoţii în garaj, într-o magazie şi în beci. Din ce am putut constata, îmi lipsesc drujba, o bormaşină, flexul, două găini… S-a umblat şi la butoiul cu vin. Mai mult decât atât, mi-au scos autoturismul din garaj, avariindu-l”.

Ora de pătrundere în curtea economistului – 23.45. A doua zi era „treaba cu mărţişorul”.

Aşteptându-se să găsească uşile blindate, infractorii, la faţa locului, au plăcuta surpriză să dea peste încuietori cuminţi. Prima lor grijă: „Ia să degustăm şi noi din licoarea din care bea numai domnul Partene!”. Coborâţi în beci, evaluează, la lumina de la o brichetă, cum stă contabilul-şef cu vinul!

Nimerind peste butoiul cu alb, degustă marfa. Convenindu-le, îşi iau, ca amintire, într-un bidon de plastic, 5 litri.

Din magazie „saltă” o drujbă de culoare portocalie, în valoare de 10 milioane de lei vechi, funcţională, o bormaşină şi un flex.

Ca să nu se supere găinile că trec pe lângă coteţul lor şi nu le iau în considerare, înşfăcă două – să corespundă cu vinul (la audiere au declarat că „nu ne-am atins de păsări”, respingând acest capăt de acuzaţie). 

Puşi cu adevărat pe făcut rău, încearcă să se ocupe şi de Loganul lui Partene (Gl-08-PMI), izbutind, deşi îl găsiseră parcat cu faţa spre interiorul garajului şi fără cheia de contact, să-l mişte din loc.

Favorizaţi de înclinaţia terenului, deblochează sistemul de frânare, plecând cu autoturismul la vale. Roţile sale se opresc în primul şanţ de dincolo de poartă… Este avariat, la spate.

Ieri, proprietarul depunea la poliţie devizul cu materialele şi manopera necesare reparaţiilor.

Planul de rezervă al agenţilor de la Tg. Bujor

Comisarul Ion Oprea, comandantul Poliţiei Tg. Bujor, bate fierul cât este cald, trimiţând la Bălăşeşti, operativ, la hotarul cu judeţul Vaslui, doi subofiţeri de-ai săi, verificaţi, cu sângele rece, ageri: agentul Viorel Lăpuşneanu, criminalist şi agentul-şef Ion Coroiu, cu câinele de luat urmele.

Fac echipă eficientă cu şeful de post de la Bălăşeşti, Romică Mânza şi cu agentul Iulian Căciulă, poliţist din promoţia 2009, băiat de Soveja.

Se încep cercetările. Adunat probe, configurat cercul de suspecţi, confruntări de martori… Tot tacâmul. Lucrându-se cu atenţie, printre suspecţi sunt incluşi, din prima, şi făptaşii şi complicele lor.

Odată identificaţi, hai după ei, cu maşina şi cu câinele, pentru a fi săltaţi! Trebuiau audiaţi.

Numele acestora: C.C.-C., minor (16 ani); M.C., tot minor şi el (14 ani) şi Chiţigoi Liviu, de 30 de ani, complicele. Toţi, din Bălăşeşti.

Ajunşi la casa unde aflaseră cu stăteau ascunşi, agenţii găsesc uşa închisă. Doi dintre infractori, baricadaţi înăuntru. După lege, nu se putea intra peste ei în lipsa mandatului semnat de judecător.

Un prim îndemn formulat de poliţişti: „Ieşiţi, casa este înconjurată!”. Dar uşa continuă să rămână nemişcată. Ciocănituri în geam: „Voi nu vă daţi seama că vă faceţi singuri rău? Ieşiţi din casă şi vă promitem că veţi fi în siguranţă, câinele nostru nu se va atinge de voi!”. Din nou, tăcere.

Baricada rezistă intactă o oră şi jumătate. Ca să i se pună capăt, se trece la aplicarea planului de rezervă „Trei minute de plâns”.

Deschizând o fereastră, poliţiştii scot la vedere un spray, avertizând refugiaţii: „Dacă în minutul următor nu ieşiţi, folosim lacrimogenul”.

Dar făptuitorii nu cedează nici de data asta, obligându-i pe oamenii legii să se ţină de cuvânt.

Pulverizaţi pe săturate, după câteva minute, infractorii mai să rupă uşa – au ieşit la aer lăcrimând, frecându-se la ochi… Au avut parte de o încătuşare corectă.

Citit 817 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.