Judecaţi pentru că au votat de două ori la prezidenţiale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fals în declaraţii este infracţiunea pentru care au fost trimişi zilele acestea în judecată Gheorghe C., Viorel C. şi Vasile I., toţi trei din Toflea, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi.

Aceştia, aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, s-au hotărât în ziua de 6 decembrie 2009  să-şi exercite  dreptul de vot pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Conform listelor electorale permanente aceştia erau repartizaţi să voteze după cum urmează: Vasile I. Ia Secţia de votare nr. 258, iar  Gheorghe C. şi Viorel C. la Secţia de votare nr.257 din comuna Brăhăşeşti. Au şi făcut-o în ziua de 6 decembrie, în jurul prânzului.

Toate bune, dar, după ce au ieşit din secţia de votare, cei trei s-au hotărât să mai voteze o dată la secţia specială nr.348 din comuna Gohor.

S-au şi dus acolo unde au declarat, în faţa preşedintelui secţiei de votare Popa Gheorghe, că nu au mai votat şi au solicitat formulare de declaraţii, precum şi buletine de vot.

Au completat şi semnat declaraţiile, susţinând în continuare  că nu au votat anterior, după care au semnat în tabelul cu listele speciale. Ulterior au primit buletine de vot şi au votat.

O persoană a observat ilegalitatea şi l-a sesizat în acest sens pe preşedintele secţiei de votare.

Cei trei au fost ulterior audiaţi, recunoscând comiterea faptelor. Şi, pentru că au votat de două ori la turul doi al alegerilor pentru preşedintele României, sunt acuzaţi acum de fals în declaraţii, precum şi de încălcarea prevederilor legii electorale, urmând să dea seama pentru asta în instanţa de judecată.

Citit 559 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.