Maşini sparte pe bandă de doi minori

Maşini sparte pe bandă de doi minori
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Starea de urgenţă nu îi împiedică pe infractorii minori să se dezlănţuie. Doi adolescenţi, ambii cu vârsta de 15 ani, au fost reţinuţi, după ce, în ultimele săptămâni, au spart nu mai puţin de opt autoturisme parcate pe raza municipiului Galaţi, din care au sustras bunuri în valoare de peste 3.500 de lei. Puştii au încăput pe mâna poliţiei în cursul unei noi tentative în care l-au atras şi pe un amic de 19 ani, împreună cu care au pătruns prin efracţie în sediul unei societăţi comerciale din centrul oraşului. Acolo au fost surprinşi de un echipaj al Secţiei 1, care, mergând pe firul verificărilor, a ajuns la concluzia că minorii aveau la activ un bogat palmares, realizat imediat după instituirea stării de urgenţă.

"În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați s-a stabilit că cei doi adolescenți ar fi prezumtivii autori ai unui număr de opt infracțiuni de furt și tentative de furt din autoturisme, comise în perioada 17 martie - 5 aprilie, pe raza municipiului Galați. Aceștia ar fi acționat pe timpul nopții, prin spargerea geamului portierelor sau profitând de faptul că acestea fuseseră lăsate neasigurate, sustrăgând din interiorul autoturismelor bunuri și bani și creând un prejudiciu de aproximativ 3.600 de lei", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Suspecţii minori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor pentru dispunerea unei măsuri preventive. Poliţiştii nu exclud ca cei doi să fie autori ai mai multor fapte de acest gen şi fac cercetări pentru a stabili aceste aspecte.

 

Citit 2880 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.