Ce amenzi riscă cei care încalcă regulile în această perioadă

Ce amenzi riscă cei care încalcă regulile în această perioadă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După trei zile de "pseudo-stare de alertă", în care autorităţile nu au aplicat sancţiuni, de ieri, autorităţile pot da amenzi! Aşadar, cei care nu respectă măsurile individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor sau, mai pe scurt, nu poartă mască de protecţie, riscă amenzi între 500 şi 2.500 de lei. Aceleaşi sancţiuni le riscă şi cei care nu respectă interdicţia de ieşire din zonele stabilite sau care încălcă intervalelor orare în care este permisă ieşirea din aceste zone.

De asemenea, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor de izolare la domiciliu, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei.

Nerespectarea interdicţiilor de a organiza mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment în spatii închise se sancţionează cu amendă de la 3.000 la 15.000 de lei.

Totodată, participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, ori întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment în spaţii închise se sancţionează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei.

 

Citit 2842 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Mai 2020 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.