Sute de șoferi, lăsați pietoni pentru viteză excesivă

Sute de șoferi, lăsați pietoni pentru viteză excesivă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Aproape un sfert din numărul accidentelor grave produse în primele cinci luni ale acestui an pe șoselele din România au avut drept cauză viteza excesivă, chiar și în condițiile în care circulație a fost timp de săptămâni bune restricționată din cauza pandemiei.

Pentru acest motiv, poliția și-a intensificat acțiunile de prevenire a evenimentelor rutiere și de sancționare acelor care, cu bună știință pun traficul rutier în pericol. Dovada că niciodată radarele nu sunt prea multe și în suficiente locuri a fost o amplă acțiune desfășurată pe parcursul unei singure zile, în urma căreia peste 6.000 de șoferi au fost amendați pentru viteză excesivă. Aceștia au constituit majoritatea în rândul celor 9.044 de participanți la trafic sancționați pentru abateri rutiere.

Peste 500 de șoferi au rămas fără permisele de conducere pe perioade cuprinse între 30 și 90 de zile. ”Alte 2.890 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 130 de sancțiuni pentru alte acte normative. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce”, se arată într-un comunicat al Poliției Române. 

Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice, cele mai frecvente fiind faptele de conducere fără permis și sub influența alcoolului. Cei prinși în flagrant sunt acum cercetați penal. 

Citit 1952 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iunie 2020 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.