Condamnat după ce a luat banii unei prostituate

Condamnat după ce a luat banii unei prostituate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un jandarm gălăţean a fost condamnat la trei ani închisoare, fiind acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual. Jandarmul, Marian Cristinel Popa, nu va ajunge însă după gratii, pentru că magistraţii de la Curtea Militară de Apel Bucureşti au decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate, pe durata unui termen de supraveghere de trei ani.

Anchetatorii au arătat că Marian Cristinel Popa, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de subofiţer de jandarmi, a ridicat în mod nelegal o sumă de bani de la o femeie prinsă că practica prostituţia, întocmind în acest sens un înscris olograf intitulat ”proces verbal” şi fără a lua măsurile legale care se impuneau faţă de persoana în cauză.

Ulterior, întrucât faptele săvârşite de acesta au fost sesizate conducerii subunităţii de jandarmi, peste termenul de 48 de ore de la ridicare, inculpatul a depus la Trezorerie suma de 20 de lei, ridicată în mod nelegal.

Dosarul penal în care fost ancheta jandarmul a fost constituit ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, aceştia efectuând acte de cercetare penală în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului Militar Iaşi, care a instrumentat cauza până la apariţia unor elemente care au avut ca urmare declinarea competenţei materiale în favoarea unei alte unităţi de parchet, aceasta din urmă fiind instituţia care a întocmit rechizitoriul.

Citit 9184 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.