Spărgătorii de autoturisme s-au dezlănţuit. Maşini jefuite în toiul zilei, în Galaţi

Spărgătorii de autoturisme s-au dezlănţuit. Maşini jefuite în toiul zilei, în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Patru furturi din autoturisme, cu un prejudiciu însumat de aproape 20.000 de lei, au avut loc în ultimele zile pe raza municipiului Galaţi. În două dintre cazuri, maşinile au fost şi vandalizate, în alte două situaţii la "succesul" hoţilor contribuind decisiv neglijenţa proprietarilor, care au lăsat portierele neasigurate, iar în habitacluri, valori importante. 

Spărgătorii de maşini s-au pus serios pe treabă în ultimele zile, nu mai puţin de patru furturi, dintre care trei comise în plină zi, fiind raportate la Poliţia Municipiului. Trei suspecţi au fost reţinuţi după ce au sustras bunuri şi bani, cauzând şi pagube materiale, estimate la un total de 20.000 de lei. Unul dintre ei, un pechean de 41 de ani, este artizanul a două lovituri date în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii ajungând la el în urma unei sesizări primite din partea unui gălăţean care şi-a găsit maşina, parcată pe strada Lunca Siretului, jefuită şi cu cauciucurile tăiate. Omul le-a spus poliţiştilor că din autoturismul pe care l-a găsit cu geamul unei portiere spart, îi lipsea o mapă cu documente, iar din portbagaj, o autofiletantă și un fierăstrău electric. Prejudiciul, deloc de neglijat, de vreo 3.000 de lei. Suspectul, la care poliţiştii au ajuns în scurt timp, mai comisese, în aceeaşi zi, încă un act de vandalism, îndreptat tot asupra unei maşini. 

"În urma activităților investigative și în baza semnalmentelor furnizate de martori despre posibilul autor, polițiștii au depistat, în zona cartierului Micro 20, un bărbat, de 41 de ani, din comuna Pechea, asupra acestuia fiind găsite câteva dintre bunurile sustrase. În continuarea cercetărilor, polițiștii au găsit, în apropierea locului în care a fost comisă fapta, celelalte bunuri sustrase. Totodată, au stabilit că în aceeași zi, bărbatul în cauză ar fi distrus, tot prin tăiere, anvelopele altui autoturism parcat în zonă, creând un prejudiciu de 1.200 de lei", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Individul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru furt calificat şi distrugere. El urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. 

Invitaţie la furt 

Neglijenţa proprietarilor de maşini a contribuit decisiv în reuşita a două furturi soldate cu un prejudiciu de peste 15.000 de lei. Unul dintre ei a lăsat în maşină suma de 15.000 de lei şi nu a asigurat nici măcar portierele. A fost o joacă de copil pentru un tânăr de 28 de ani, identificat după mai bine de două săptămâni de anchetă, să deschidă portiera şi să ia banii, după care să dispară. Tânărul a fost şi el reţinut şi riscă să ajungă după gratii, fiind acuzat de furt. Tot pentru furt este cercetat încă un tânăr de 28 de ani, din Galaţi, după ce, în nopatea de duminică spre luni ar fi spart geamul portierei unei maşini şi ar fi furat un telefon mobil în valoare de 600 de lei, pe care proprietarul îl lăsase în interiorul autoturismului. În toate cazurile, poliţiştii fac verificări pentru a stabili dacă suspecţii reţinuţi sunt autori şi ai altor furturi similare semnalate pe raza municipiului. 

Citit 7058 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.