Sute de amenzi pentru cei ce nu respectă legile privind limitarea răspândirii coronaviruslui

Sute de amenzi pentru cei ce nu respectă legile privind limitarea răspândirii coronaviruslui
Controalele vor continua și în zilele următoare
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, structurile teritoriale ale MAI din județ, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Inspectotarului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat verificări la 115 societăți comerciale. În urma acestor controale, în cursul zilei de 18 iulie, au fost aplicate 168 de sancțiuni în afara contextului Covid-19, în cuantum de 49.738 de lei. Alte 46 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate în contextul Covid-19, 41 dintre aceste amenzi fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. De asemenea, oamenii legii au aplicat trei sancțiuni, în valoare de 800 de lei, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Reprezentații ANSVA Galați au făcut șase controale în unitățile care produc, prelucrează, depozitează și valorifică produse de origine animală și non-animală, trei dintre aceste controale fiind în colaborare cu reprezentații DSP Galați. S-au verificat și evaluat condițiile de igienă în spațiile de depozitare și producție, precum și în cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, etichetarea și trasabilitatea produselor alimentare, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și respectarea normelor privind răspândirea Covid-19. Conform datelor oficiale, nu s-au constatat încălcări ale normelor sanitar-veterinare.

De asemenea, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică au efectuat 12 controale igienico-sanitare și au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.500 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru utilizarea, în cadrul spitalelor, de medicamente cu termen de valabilitate expirat, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor. Despre aceste controale vom da mai multe informații într-o ediție viitoare a ziarului nostru.

Controalele vor continua și astăzi, dar și în perioada următoare.

Citit 4061 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.