”Afacere” imobiliară. A cumpărat o casă de la un fals proprietar

”Afacere” imobiliară. A cumpărat o casă de la un fals proprietar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O pensionară din Galaţi s-a ales cu o pagubă însemnată în buget, dar şi cu o păcăleală de zile mari, după ce a căzut la înţelegere cu un tânăr în privinţa vânzării unui apartament. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a pretins că este proprietarul locuinţei pe care femeia, în vârstă de 67 de ani, dorea să o cumpere. Ca să fie cât mai convingător, i-a prezentat acte necesare tranzacţiei, de genul chitanţelor, dosarului cadastral şi un contract de vânzare-cumpărare. Nu pe degeaba, cumpărătoarea plătindu-i acestuia, la cerere, chipurile pentru efectuarea diferitelor formalităţi sau ca avans, suma de 15.000 de lei, în trei tranşe egale.

Afacerea nu a mai ajuns să fie însă perfectată în faţa notarului, pentru că femeia a realizat că cel care pretindea că vrea să îi vândă apartamentul nu era de fapt proprietar. A anunţat poliţia, individul intrând în vizorul ofiţerilor de la Investigaţii Criminale. "Polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați au identificat și reținut un bărbat, de 26 de ani, din municipiul Galați, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Persoana în cauză a fost reținută, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de arestare preventivă", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Acesta va trebui să îi restituie femeii banii plătiţi pe nedrept, iar aceasta din urmă va fi nevoită să îşi caute alt apartament, cu proprietari adevăraţi.

Citit 3239 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.