Sirian arestat la domiciliu, deși a fost la un pas să omoare un om

Sirian arestat la domiciliu, deși a fost la un pas să omoare un om
Tentativa la omor a avut loc în parcarea de pe strada Gării
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un cetățean sirian, care are domiciliul în Galați, a fost plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. Bărbatul a fost inițial reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi,  care fac cercetări în acest dosar, însă instanța de judecată a decis că acesta nu trebuie să stea după gratii, ci poate rămâne liniștit acasă, în ciuda faptului că a fost la un pas să ia o viață.

Fapta de care este acuzat sirianul a avut loc pe 1 august, în parcarea de pe strada Gării. "Din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 01.08.2020, în jurul orei 17,00, în timp ce se afla în parcarea de pe strada Gării, lângă Biserica Catolică, inculpatul M.J. a lovit de mai multe ori cu un brici (obiect tăietor) persoana vătămată I.C.A., în zona feţei şi a toracelui superior stâng, cauzându-i leziuni traumatice ce  necesită  pentru vindecare 12-15 zile de îngrijiri medicale", explică procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Anchetatorii au adunat probe în acest dosar și au făcut mai multe audieri, iar pe 25 august au solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului. "La data de 25 august 2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat Tribunalului Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul M J. (cetăţean sirian), cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor, prevăzută de dispoziţiile art. 32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1  Cod penal, şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Judecătorii au respins cererea de arestare preventivă și au dispus față de sirian măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii au atacat sentinţa, iar contestația va ajunge la Curtea de Apel Galați, unde va fi luată o decizie definitivă cu privire la măsura preventivă.

Între timp, procurorii și polițiștii gălățeni continuă cercetările, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Citit 2909 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.