Și-au cumpărat permise de rezidență turceşti false

Și-au cumpărat permise de rezidență turceşti false
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier s-au prezentat la controlul de frontieră, ca pasageri într-un microbuz marca Mercedes, cinci cetățeni din Republica Moldova, patru bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani. Ulterior, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților și cetățeanul din Republica Moldova F.F., în vârstă de 35 de ani. Bărbatul conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova.

Toți cei cinci cetățeni moldoveni au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă pașapoartele biometrice eliberate de autoritățile statului vecin, câte un permis de rezidență cu însemnele autorităţilor din Turcia. În urma verificărilor suplimentare cu privire la autenticitatea permiselor de rezidență în cauză, s-a constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. De asemenea, în urma unui schimb de informații cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele în cauză nu aveau emise astfel de documente.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că şi-au procurat documentele respective prin intermediul unui cetățean turc, în schimbul unor sume cuprinse între 300 și 400 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Citit 2277 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.