Fost director APDM, şase ani de închisoare pentru angajări pe bani

Fost director APDM, şase ani de închisoare pentru angajări pe bani
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

La mai bine de doi ani de la arestarea pentru corupţie a directorului de la acea vreme al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi, magistraţii Tribunalului l-au găsit vinovat şi au decis că merită să stea după gratii şase ani. Un complice al acestuia, care facilita accesul şi angajarea pretendenţilor, a luat şi el patru ani cu executare, în timp ce trei dovediţi că au plătit ca să obţină locuri de muncă la APDM au scăpat cu suspendare. Toţi au atacat sentinţa, sperând la o decizie mai blândă la instanţa superioară.

Luigi Marius Ciubrei a fost reţinut în urma unui flagrant pus la cale de DNA Galaţi, la jumătatea lunii aprilie 2018. Împotriva acestuia, pe atunci director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, veniseră mai multe sesizări privind angajări pe funcţii de mecanic şi respectiv marinar, în schimbul unor sume de bani, fapt certificat de anchetatori, după ce au "infiltrat" un ofiţer sub acoperire printre persoanele care erau dispuse să plătească pentru un post.

În urma flagrantului, care a constat în remiterea unei sume de 500 de euro, Ciubrei şi un alt complice din cadrul companiei, care intermedia şi încasa, susţin anchetatorii, comisioane de sute de euro, au fost reţinuţi şi trimişi în judecată, împreună cu trei persoane care ar fi dat mită: Daniela Mariana Sărluceanu, Mădălin Mihai Sărluceanu şi Sandu Cotav. Anchetatorii vorbeau de un prejudiciu de circa 1.700 de euro, bani primiţi de la patru "candidaţi", sumă nejustificat de mică în raport cu salariul unui director general al unei astfel de companii.

După mai bine de doi ani de judecată, dosarul a ajuns la final în primă instanţă, Tribunalul Galaţi găsindu-l vinovat pe Ciubrei de luare de mită şi pronunţând împotriva lui o sentinţă de şase ani închisoare cu executare. Patru ani după gratii a primit cel despre care procurorii DNA au susţinut că i-a complice, Constantin Tarău, în timp ce cei trei acuzaţi de date de mită au fost condamnaţi, primii doi la câte un an şi patru luni de închisoare, al treilea la doi ani, ambele pedepse fiind pronunţate cu suspendare. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea fiind deja atacată de toţi cei cinci condamnaţi, la Curtea de Apel.

Citit 6837 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 22:21

4 comentarii

 • postat de jorpalica
  Joi, 03 Decembrie 2020 15:28
  89.39.81.***
  Pentru cei care intretin coruptia ,de nevoie ,de saracie,de lipsa unui loc de munca si recurg la asemenea tampenie ,asa sa le ajute bunul Dumnezeu lor si copiilor lor traitori in naravuri din astea,aplecati ,fara coloana vertebrala si atitudine justa lasi si blegi. Cine ia mita ,sa piarda de mii de ori mai mult ,sa-i manance ceilalti asemenea lor sa infunde puscariile toti ,pana leo pieri samanta ,caci din cauza lor sufera milioane de oameni buni cinstiti si corecti.Ma mir ca mai ceva curatel in tara asta si in orasul asta ,si mai cad si astia tarziu dar ...mmmaaai cad la latz.probabil nu au impartit cu cine trebuie.Zic si eu de suparare.Toata stima si consideratia pentru omul cinstit si drept.
  1
  4
  Raportează
 • postat de PATRIOTUL
  Joi, 03 Decembrie 2020 14:04
  81.12.149.***
  Dar DNA Galati, din 2018 încoace numai acest dosar a soluţionat?
  Unde poate fi găsit un Raport de activitate al acestei instituţii cu ce a "produs" aceasta?
  Asta ca să vedem şi noi pe ce îşi scot banii de salarii nesimţite..
  1
  5
  Raportează
 • postat de vader
  Joi, 03 Decembrie 2020 07:58
  193.230.156.***
  Din cauza unor blestemati ca tine am plecat aproape toti din Galati! Stii vorba aia: "Mare-atenti cand te-apleci"!
  2
  27
  Raportează
 • postat de Matelotul
  Joi, 03 Decembrie 2020 06:08
  188.24.255.***
  Procesul va fi bineinteles stramutat intr-un alt judet in care se va incerca diminuarea pedepsei si avocatii il vor mai suge de alte milioane asigurandu-l ca va castiga. Pedepse exemplare pentru directori si directorasi care inteleg managementul ca fiind dreptul de a face din banii publici ceea ce le dicteaza mintea invaluita in aburii credintei ca sunt Dumnezei odata ce au fost pusi doar pe criterii politice in fruntea unor institutii de stat.
  2
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.