Amenzi de 179.000 de lei date de Poliţia Locală găştilor de cartier

Amenzi de 179.000 de lei date de Poliţia Locală găştilor de cartier
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Timp de nouă luni (în intervalul 1 martie - 30 noiembrie), la nivelul Poliţiei Locale Galați s-a derulat Planul de măsuri "Grupuri de cartier", care a avut ca obiectiv principal depistarea grupurilor de persoane predispuse la săvârşirea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aşa cum sunt ele stabilite prin lege, precum și a unor fapte de încălcare a unor măsuri de gospodărire a municipiului. În această perioadă, oamenii legii au sancționat 1.112 persoane care au încălcat prevederile legale referitoare la menținerea ordinii și liniștii publice în imediata apropiere a unităților de învățământ, unităților sanitare, în parcările auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului, în zonele comerciale și de agrement, în parcuri, piețe, cimitire, precum și în alte asemenea locuri publice. De asemnea, au fost dispersate 265 de grupuri și au fost depistate 16 fapte cu caracter penal (deținere de substanțe interzise, distrugere, tâlhărie, furt de material lemnos, etc.). În consecință, Poliția Locală a aplicat sancțiuni în valoare de 179.000 de lei și s-au deschis 16 dosare penale.

Citit 3867 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 01:49

7 comentarii

 • postat de antibarbari
  Marți, 29 Decembrie 2020 22:09
  89.137.230.***
  Toate gastile de cartier trebuie urgent destructurate altfel vor fi multe infractiuni si lumea nu mai e in siguranta. S-au intors si multi hoti din strainatate. De revelion pompierii sa se pregateasca cu apa si spuma pentru ca multi arunca cu petarde, pocnitori si dau foc la artificii si vor fi incendii. Trebuie confiscate toate pocnitorile si marfa distrusa iar cei care sunt afara dupa 23 si arunca cu petarde sa fie amendati. E un tampit pe la mine pe aici care de pe acum arunca din 15 in 15 minute de nu stiu ce sa ii mai fac. Nici nu pot sa dorm.
  3
  4
  Raportează
 • postat de Ion
  Marți, 29 Decembrie 2020 20:26
  86.124.202.***
  Care gasti de cartier? Probabil niste copii care bat mingea intr-o parcare s-au mancau seminte in fata blocului!
  7
  1
  Raportează
 • postat de Tudor
  Marți, 29 Decembrie 2020 14:57
  89.136.0.***
  Sa intelegem ca cei care comercializeaza petarde /pocnitori in piata centrala (inclusiv mai puternice depozitate la un acolit cu geanta de voiaj care apare cel mai probabil dintr-o masina, cand este chemat de vanzatorul ”principal si probabil autorizat”), chiar vis a vis de sediul celor doua sectii ale politiei locale, au avizele de comercializare in piete?! Parca activitatea era permisa doar in supermarket. Aici sper sa nu sara cei ce sustin afacerile romanesti, deoarece pocnitorile sunt chinezo-coreano-indiene, fara vreo instructiune in limba romana (cum dispune legea romaneasca nerespectat de comerciant, care nu este deranjat in acest sens de organele in drept! Dar cei doi conationali care striga in gura mare la intersectia strazilor Traian cu Tecuci, ca au baterii de petarde la vanzare (pe care le aduc din curtea din spate, cu acces printr-un gang), au autorizatii?! Sau cunoaste politia despre activitatile din curtea imobilului fara numar, de pe str. Dr. Alexandru Carnabel, langa numarul 38, vis a vis de sediul Administratiei Financiare (Carnabel colt cu Traian), unde pocnesc petarde ziua si noaptea fara a se respecta dispozitiile legale - ”Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii: a) între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; b) la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri; c) la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze. d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; f) pe drumurile publice deschise circulaiei rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane; g) la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.”. Culmea este ca perete in perete cu acel imobil de unde se ruleaza petarde si pocnitori cu diverse intensitati de zgomot si deci explozibil, se afla un comerciant de butelii de aragaz! Sa mai spunem ca in zona mai exista si alte institutii de interes, inclusiv un serviciu al MAI, desi este dincolo de str. Basarabiei, sau ca foarte multe autospeciale inscriptionate cu insemnele politiilor si chiar cu numere de inmatriculare ale MAI, trec zilnic prin punctele mentionate, fara a opri macar?! Probabil au muzica ori statiile de emisie date la maxim, ca nu aud pocniturile, care se aud lejer din sediul Administratiei Financiare (PJ), desi au tamplarie si geamuri performante!! Cam despre asta este vorba in Galatii de astazi cu un numar insighifiant de amenzi, si fapte/persoane sanctionate!
  1
  4
  Raportează
 • postat de Tudor
  Marți, 29 Decembrie 2020 08:30
  89.136.0.***
  ”Timp de nouă luni (în intervalul 1 martie - 30 noiembrie), la nivelul Poliţiei Locale Galați s-a derulat Planul de măsuri "Grupuri de cartier",...”!!!
  Acest plan de masuri trebuia sa aiba caracter permanent si sa fie principala competenta si preocupare a acestei entitati, care si-ar dovedi utilitatea doar daca eradicheaza total fenomenul ”asocierii” tinerilor intre 11 si 35 de ani, fara ocupatie legala (cei mai mici studiind persoane, obiceiuri, autoturisme, pentru identificarea ponturilor transmise ”specialistilor in devenire”) spre ”valorificare si interventie”.
  Astfel, cei mici si care nu raspund penal sunt trimisi pentru a studia pe strazi, porti de case neasigurate, ferestre la strada ce se deschid pentru aerisire, autoturisme cu varste mici sau de anumite marci parcate in zone institutionale/bancare/universitare (atingandu-le pentru a le testa alarmele), dar nu numai, existand si ”tinte” apreciate ca ”plimba zilnic cash”. Oricum de munca s-ar gasi daca se doreste a se mai cobora din autospecialele prevazute cu aer sau clima!
  3
  11
  Raportează
 • postat de Mda
  Marți, 29 Decembrie 2020 07:27
  95.76.37.***
  Cum in perioada mentionata eu am vazut foarte rar vreun politist local patruland prin oras, am senzatia ca majoritatea din cei 1112 contravenienti si cei din cele 4 dosare penale, constientizand probabil grozavia faptelor comise, s-au denuntat si respectiv predat singuri
  Altminteri, prin oras, totul e la fel, daca nu mai rau: gastile de cartier s-au dez-"dispersat", peste tot vezi aruncate aiurea sticle/pet-uri de bautura, ambalaje si tot felul de alte gunoaie (semn ca unii si-au vazut de naravurile lor nestingheriti), foarte multi umbla pe afara sau chiar si prin magazine fara masca sau cu masca pusa la misto, de la o gramada de terase populate de musterii inca de la primele ore ale zilei (dar si din unele apartamente) urla manelele, iar de o luna a reinceput sarabanda anuala a petardelor si a bombitelor.
  Si totusi: 1112 sanctiuni in 9 luni, adica doar cam 4 pe zi, chiar e o asa mare isprava? 4 sanctiuni pe zi putea da un singur politist (si avea ce sanctiona, din belsug), nu era nevoie de o institutie intreaga pentru asta.
  3
  12
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Marți, 29 Decembrie 2020 05:09
  5.13.196.***
  Eu unul nici nu-i vad pe strada si daca sint masini parcate ilegal in dreptul indicatoarelor de interzicere a opririi sau stationarii sau masini oprite in statiile de autobuz sau in fata Catedralei , ei trec mai departe fara nici o noima si dusi sant.
  4
  15
  Raportează
 • postat de Joma
  Marți, 29 Decembrie 2020 03:24
  86.124.204.***
  Interesant este faptul că nu au/ați specificat nimic despre portul ilegal de arme albe, în special cuțite, Deci chiar ajung la vorba unui polițist de la secția 3,"ce treabă avem noi dacă au sau nu cuțite la ei, poate le folosesc pentru a-și curăța merele în fața scărilor blocurilor sau parcuri". Ce dacă un mitilică care chiar nu-l cunoști, te amenință din senin c-un cuțit când ieși din bloc. Și dacă te aperi, tu ești vinovat. Păi cum sa îndrăznim noi să-i supărăm pe cuțitarii din casa scărilor sau parcuri. Păi nu? Deja ne credem în filme. Păi cum, politia gălățeană sa facă percheziții corporale...ehh,e covid. Să nu cumva să dea peste cap stocul de mănuși, că e var ș-amar. Mai în glumă mai în serios, ar fi cazul să fie mai serioși, să folosească un ton calm și nu amenințător cu cetățenii când întra în dialog cu ei, să poarte mască pe nas și gură așa cum le cer și cetățenilor pe care-i vânează la colt de bloc sau mașină parcată, să fie mai promiți când sunt apelați și nu în ultimul rând nu le-ar strica și niște pregătire militară,psihologică sau tactică când sunt pe teren. Dar ce vorbesc eu...am văzut prea multe filme. Mă cred prea în viitor.
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.