Evaluaţi acest articol
(20 voturi)
4 comentarii

Președintele Asociației Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în scopul obținerii de fonduri europene.

Radu Oprea este acuzat oficial, conform unui comunicat remis vineri, 8 ianuarie 2021, de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție, se arată că "în perioada 28 martie - 28 decembrie 2015, inculpatul, în calitatea menționată mai sus și cea de manager de proiect, ar fi depus în numele asociației pe care o conducea mai multe înscrisuri falsificate la Ministerul Fondurilor Europene, cu ocazia implementării proiectului „Start-Up Smart” finanțat din fonduri europene, obținând în acest mod, pe nedrept, suma de 44.800 lei". Anchetatorii susțin că Radu Oprea ar fi falsificat mai multe înscrisuri "prin care ar fi atestat în mod nereal existența și derularea unor raporturi juridice contractuale între asociația al cărei reprezentant legal era și o persoană ce ar fi fost angajată în calitate de "responsabil financiar-manager financiar" în cadrul echipei de implementare a proiectului mai sus menționat. Actele respective ar fi fost prezentate la Autoritatea de Management, prin intermediul reprezentanților asociației respective, în vederea justificării "cererilor de plată" ori "cererilor de rambursare" aferente perioadei februarie - decembrie 2015, a costurilor salariale brute lunare în cuantum de 4.480 lei, ce constituiau strict retribuția persoanei mai sus menționate".
Ministerul Fondurilor Europene cere recuperarea sumei de 44.800 de lei, anchetatorii solicitând în acest sens instituirea unui sechestru pe conturile bancare ale lui Oprea.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Galați, conform datelor publice de pe portalul instanțelor de judecată.
Am încercat, în cursul zilei de vineri, să-l contactăm pe Radu Oprea, pentru a-și exprima un punct de vedere faţă de aceste acuzații, dar până la ora închiderii ediției acesta nu a dat curs solicitării noastre.

Citit 5122 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:25

4 comentarii

 • postat de Babyboy Luni, 11 Ianuarie 2021 21:00 89.137.228.*** Link la comentariu
  1
  2

  Chiar nu realizeaza nimeni ridicolul situatiei? Suma incriminata aici este minima pentru castigurile acestui domn. O putea plati doar clipind din ochi si nimeni n-ar fi stiut despre asta. Dar, se pare ca, lup tanar fiind, a riscat intrand in politica si pentru ca a suparat pe cineva atat de tare, cazul a devenit public si, ce sa vezi, e si singurul vinovat. Indraznesc sa intreb, de lupii cei batrani (deocamdata in opozitie) cine si cand se ocupa?

  Raportează
 • postat de Tudor Duminică, 10 Ianuarie 2021 22:58 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  4

  Daca in lege si constitutie se pevad anumite interdictii pentru infractori (inclusiv suspectati), prin care sa nu aiba voie sa ridice pretentii la functii politice, administrative sau ale societatilor, respectiv institutiilor de stat, astfel se poate curata societatea de politruci. Apoi experienta si competenta sa fie criterii eliminatorii. Daca esti inginer nu ai ce cauta la justitie. Daca esti jurist fara practica de cel putin 10 ani nu ai ce cauta in parlament. Daca ai o plangere penala pe numele tau si neamurilor de-a 10 spita, nu ai ce cauta in functii de conducere. Doar asa se poate curata societatea de habarnisti si cercuri de interese. (pe principiul ca va pica la selectia dosarului, daca nu sunt pilele partinice la putere). Iar daca la jupanul din articol se sapa mai adanc pot fi descoperite conexiuni si interese, ca doar nu fura singur sau doar pentru el de 20 de ani! Pe de alta parte la romani, fata de nordici, principala problema este jeepul sa vada vecinii cine este seful scarii! Este drept ca nici institutiile abilitate nu se baga la prevenire, situatie ce le da curaj, atat samsarilor de masini evazionsiti pe scara larga, dar si manuitorilor de fonduri comunitare, care spun ca daca vor cotiza sau colabora cu cine trebuie, vor scapa de rigorile legii. Doar ca aici joaca la noroc si din cand in cand cineva trebuie sa ..... pice! Iar daca de la scoala primara li se va spune copiilor cu exemple ca cine fura sau face evaziune nu va promova, dublat cu inchisoare obligatorie cel putin 6 luni pentru cel care nu poate justifica 10 lei, nu vor mai exista nici profesori, medici, directori spagagii, sa nu maispunem de parlamentari sau ministeriabili. Pentru o societate curata este necesara o reactie dura si corecta. Cu eliminarea asa zisului drept de contestatie. Te-a prins asupra faptului sau cu spaga in buzunar, nu contesti. Recuperare prejudiciu si interzis drepturi civile plus sase luni minim de inchisoare. Altfel daca infractorii vad ca raman cu banii si avantajele obtinute capata curaj iar societatea va merge pe principiile coruptiei. Sa mai spunem ca daca ne inspiram din democratiile reale, poate este necesara si abrogarea tuturor legilor si copierea celor din zonele democratice, cu eliminarea avantajelor magistratilor, parlamentarilor si altor categorii, dar cu asigurarea unei salarizari corecte.

  Raportează
 • postat de Sandu Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 16:47 89.39.81.*** Link la comentariu
  3
  25

  Am sperat si inca mai sper ca tinerii vor fi cei care se vor rupe de obiceiurile celor care au cangrenat societatea noastra economic si politic,in general cei care au distrus o tara si moralitatea ei.Uite , se pare ca si lupii tineri sunt uneori mai grabiti sa profite de functii sau pozitii pe care le ocupa.Merita sa meditam asupra acestui lucru si sa se gaseasca solutii.Factorii conducatori ai tarii sunt raspunzatori de crearea unor oameni cu adevarat noi cu o morala si o mentalitate rupta de trecut.Familia ,scoala si societatea sunt chemate sa ajute pentru a putea iesi din mocirla in care ne afundam in ultimii de 31 ani si de secole in urma.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Sâmbătă, 09 Ianuarie 2021 10:06 82.76.159.*** Link la comentariu
  5
  39

  Numai hoti si smecherasi pentru ca nu exista institutii ale statului care sa-i controleze cu adevarat si nici oameni competenti din interiorul acestora. Institutiile statului la randul lor sunt conduse, in majoritate, de habarnisti doar pentru ca sunt membrii de partid. Asta e Ro la ora actuala, unii politisti prieteni cu interlopi, parlamentari si deputati culesi din diferite partide care nu au nici cea mai mica idee despre politica, niste neica nimeni care conduc destinele romanilor, coruptia e la cote alarmante.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.